Stort arrangement om køn

Hvad betyder køn i forhold til mode, syn på seksualitet, normerne i samfundet og den måde der laves politik på? I dag var hele eftermiddagen sat af til et stort arrangement om køn for otte af GHG’s engelsk- og danskhold. Dagen blev sluttet af med en overraskelse fra Vesterbro-drag-udlejningsservice.

Oplæggene til eftermiddagens store arrangement om køn kom vidt omkring. Tre oplægsholdere fra universitetet DIS fortalte om deres arbejde med køn og seksualitet i universitetsverdenen – teoretiske og sociale begreber som eleverne i høj grad forholder sig til i deres egen hverdag.

Ud over en inspirerende indføring i hvordan køn spiller en væsentlig rolle bl.a. i mode, sociale normer og politiske beslutninger blev eleverne også selv involveret. De skulle bl.a. diskutere, hvordan den ideelle mandekrop ser ud, og hvordan seksualitet har indflydelse på deres egen hverdag. Dagen bød også på afstemninger blandt eleverne for og imod: Sex før ægteskabet? Sex, når man er fuld? At betale for sex? Vise andre billeder af en veninde, der er nøgen? At din kæreste ser porno?

Dagen blev rundet af med en overraskelse da tre flotte og meget flabede drags indtog salen for at guide eleverne gennem en omgang ’dragbingo’.

De tre oplægsholdere fra DIS var:

Anders Larsen: Maskulinitet i mode

Cand.mag. i historie og engelsk fra Københavns Universitet. Han er specialiseret inden for national identitet og skrev bl.a. speciale om englændernes formidling af en særlig engelsk nationalitet gennem mode.’ Han underviser bl.a. i maskulinitetsbegrebet og mode.

Sara Ezban Grützmeier: Kønnet socialisering – et livsforløb

Cand. Soc. i udvikling og internationale studier og ’Global Refugee Studies’ fra Aalborg Universitet.  Arbejder som projekt koordinator i Sabaah, der er en frivillig organisation for homoseksuelle med en etnisk minoritetsbaggrund. Sara underviser inden for ’køn og seksualitet i Skandinavien’ og i ’prostitution og sexhandel i Europa’.

Ane Krestine Larsen: Sex, seksualitet og normer om køn

Cand.mag. i kommunikation fra RUC og i ’Human Rights and Democratization fra ’European Inter-University Centre’. Til daglig er hun involveret i implementering og evaluering af dansk prostitutionspolitik på Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Hun underviser bl.a. i ’kønsperspektiver på menneskerettigheder’, ’køn og seksualitet i Skandinavien’ og i ’prostitution og sexhandel i Europa’. Arbejder også med at rådgive unge på sexlinjen.

De tre drags kom fra vesterbrodragudlejningsservice.dk