GHG er et af landets gymnasier med flest Forskerspirer

 GHG’s Forskerspirer blev fejret på rektors kontor. Gymnasiet har hele syv deltagere med i den landsdækkende konkurrence, hvilket kun ét andet gymnasium i Danmark kan levere.

Det blev skålet i alkoholfrie forfriskninger og en stolt rektor ønskede de syv forskerspirer tillykke med, at de er kommet i mål med deres synopsis, der giver hver deres bud på et forskningsprojekt, der skal ’gøre verden til et bedre sted’. Entusiasmen stråler fra dem, når de bliver bedt om at fortælle om deres projekt, der er bedrevet på et meget højt akademisk plan.

Igennem efteråret har de i samarbejde med hver deres forsker fra DTU, KU og Rigshospitalet udarbejdet synopserne og samtidig fået et helt konkret indblik i, hvordan forskning bedrives.

Projekt Forskerspirer er en konkurrence for elever med et særligt stort fagligt engagement og potentiale. Deltagerne får mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt i samarbejde med en etableret forsker.

Gammel Hellerup Gymnasium har elever, der både repræsenterer humaniora og naturvidenskab og dykker ned i alt fra senmoderne eksistentialisme til fusionsfysik og modeller for fremtidens vedvarende energi. Flere af eleverne er gennem projektet blevet inspireret til deres fremtidige karrierevej.

GHG’s Forskerspirer

Sogand Mehdi Gholy, 3y. Forskerkontakt Alex Chr. Yde Nielsen, Rigshospitalet. Projekt: Fokus på Saffold virus, der mistænkes af være skyld i flere dødstilfælde hos børn. Hvilke antigener rummer nøglen til beskyttelse for denne virus.

Yana Nikolova, 3y. Forskerkontakt Volker Naulin, DTU. Projekt: Simulering af fusionsfysik og undersøgelse af elektrontætheden i fusionsprocesser, hvilket i et større perspektiv er et skridt mod at løse verdens energiproblemer.

Maria-Sofie Grau Engstrøm, 3a. Forskerkontakt Marianne Stidsen, KU. Projekt: Undersøgelse af eksistentialismen i det senmoderne samfund med referencer tilbage til bl.a. Søren Kierkegaard.

Katrine Lindø Kaslund, 3y. Forskerkontakt Christina Warrer Schnohr, KU. Projekt: Sammenhængen mellem mælkeprodukter og knoglestyrke.

Cecilie Holm Christiansen, 3w. Forskerkontakt Peter Garred, Rigshospitalet. Undersøgelse af hvilke muligheder, der er for behandling af den autoimmune sygdom MBL, med fokus på patienter, der skal igennem knoglemagstransplantation.

Julius Monberg, 3x. Forskerkontakt Per Bromand Nørgaard, DTU. Projekt: Modellering for opbevaring af overskydende energi med henblik på løsningsmodeller for vedvarende energi. Skal bl.a. hjælpe til at skabe løsninger på problemer med klimaforandringer.   

Kasper Buch di Renzo 3w, Forskerkontakt: Helene Mens, Rigshospitalet. Projekt: sygdomsbekæmpelse ved indsætning af særlige virastrukturer i myg, der ved hjælp af antigener kan forhindre sygdomme i at sprede sig.