GHG-elever klarer sig godt i Lundbeck-konkurrence

I slutningen af april deltog tre elever fra 2.w i Drughunter Dysten på Lundbeck. De tre GHG-drenge fik ros og god feedback for den videnskabelige poster om behandling af Parkinsons, som havde bragt dem i finalen.

Hvert år holder Lundbeck ’Drughunter Dysten’, der er en naturvidenskabelig konkurrence for alle Science Gymnasier i Danmark. Før konkurrences skal eleverne lave en videnskabelig poster, der besvarer en række opgaver om udviklingen af nye lægemidler. De bedste postere fra hver skole, går videre til finalen på Lundbeck.

Johan, Emil og Joel fra 2.w på Gammel Hellerup Gymnasium havde lavet en videnskabelig poster, der forklarede behandlingen af Parkinsons sygdom og som havde bragt dem til i finalen. Selv om posteren og formidlingen desværre ikke mundende ud i en førsteplads, fik de tre elever rigtig fin feedback fra dommerne på deres gode arbejde.

Fakta

Formålet med Drughunter Dyster er at koble gymnasieelevers faglige viden fra undervisningen til udviklingen af nye og bedre lægemidler. Opgavernes omdrejningspunkt er problemstillinger om behandling af sygdomme i centralnervesystemet. Gennem opgaverne stifter eleverne bl.a. bekendtskab med nervesystemets fysiologi, lægemiddelkemi og farmakologi.

Under forløbet får eleverne mulighed for at møde forskere fra Lundbeck, via foredrag på de deltagende gymnasier. De får indsigt i de arbejdsformer, der knyttes til arbejdet som forsker samt i hvordan biologiske, kemiske og bioteknologiske kompetencer bringes i anvendelse for at løse problemstillinger relateret til udviklingen af nye lægemidler

 

Læs mere her