Kæmpe stort tillykke til Amalie, Anna, Signe og Sarah fra 2.f, der fredag den 3. februar vandt regionalfinalen på Øregård Gymnasium i  SamfundsCup 2023 med deres projekt: ‘Mere end bare en hjemløs’. Nu skal de videre til landsfinalen på Christiansborg.
Så flot! Vi hepper på jer.
 
Læs herunder om skolefinalen onsdag den 1. februar. 

Onsdag den 1. februar var der skolefinale i den landsdækkende konkurrence ’SamfundsCup 2023’. Grupper fra 2.g repræsenterede samfundsfag på GHG, og kom med hver deres samfundsmæssige problemstilling og innovative løsningsforslag under det overordnede tema: Grænser.

Der var lagt op til en spændende dyst, da seks samfundsfagshold fra 2. g var samlet for at konkurrere inden for samfundsfag med løsninger på samfundsproblemer inden for det overordnede emne: Grænser. To kompetente, eksterne dommere, sad klar for at høre og vurdere elevernes oplæg. Efter hvert oplæg kom hver dommer med kommentarer, ros og stillede kritiske spørgsmål. I sidste ende blev der voteret og fundet en vinder, der skal repræsentere Gammel Hellerup Gymnasium ved regionsfinalen i samfundscup.

GHG’s elever mønstrede et højt fagligt niveau med mange nye og innovative ideer. Projekterne var både funderet i teori, litteraturen og byggede på empiriske undersøgelser. Årets meget brede tema ’grænser’ blev fortolket på mange spændende måder af eleverne. Eksempelvis med et helt nyt koncept for salg af brugte møbler til unge for at sætte grænser for CO2-udledning. Et andet projekt fokuserede på grænser for unges stigende forbrug af snus med en løsning, der lancerer advarsler på snus-pakker, og de relevante aktører, der skulle aktiveres.

Vinderne af årets GHG SamfundsCup blev Amalie, Signe, Sarah og Anna fra 2.f med projektet ’Mere end bare en hjemløs’, som vil bryde grænsen mellem hjemløse og almindelige borgere. Projektet bygger på veldokumenterede undersøgelser, der viser en lang række fordomme, der findes om hjemløse i samfundet. Samtidig udtrykker mange hjemløse et stort behov for at blive forstået og opfattet som ligeværdige. Gennem interview med en lærer i en grundskole og andre studier, havde gruppen udviklet et undervisningsforløb om hjemløse til elever i grundskolen.

Andenpladsen gik til 2.n, der gennem deres projekt, vil gøre op med den perfekthedskultur, der stresser og skaber grænser mellem mange unge i dag. Gruppen havde med udgangspunkt i deres egne erfaringer udviklet et projekt, der med rektors opbakning kan gennemføres på gymnasiet under titlen ’Be there’.

Tredjepladsen gik til 2.s og projektet ’Share for Care’ som er en ny hjemmeside, hvor unge gennem tekst, digte og kunst kunne få luft for oplevelser, hvor deres seksuelle grænser var blevet overskredet. Formålet er at bryde med den ensomhed mange kan føle og den tabuisering, der er udbredt i samfundet.

Stort tillykke!

Dommerpanelet bestod af:  Biskop Peter Birch og Mette Marie Lydert Brorson fra Computerfirmaet Lenovo.