De fleste gymnasieelever har sikkert hørt sætningen ’ikke mere skærm’ til hudløshed, men computerspil er langt fra kun underholdning og spild af tid.

2.w har arbejdet tværfagligt med temaet “Krig” i dansk og med “Revolutioner og Borgerkrige” i historie. Her har eleverne spillet computerspillet ”This War of Mine”.

Spillet handler om at overleve inspireret af belejringen af Sarajevo i årene 1992-96 under den Jugoslaviske krig. Karaktererne er civile uden militærtræning, som bliver trætte, kede af det, sultne, frustrerede osv., hvilket påvirker deres tempo og motivation i spillet. Undervejs skal man træffe en række valg, som involverer etiske overvejelser; vil man fx stjæle fra den gamle mand, der er ganske forsvarsløs osv. Forløbet sluttede med at eleverne lavede poetry slam, hvor de anvendte tydelige referencer til spillet og spiloplevelsen samt til historiske kilder, de havde arbejdet med i undervisningen.

2.w var mega seje og forløbet satte en masse refleksioner i gang, der desværre er mere aktuelle i dag end udviklerne af spillet sikkert havde forestillet sig tilbage i 2015, hvor spillet blev lanceret af det polske ’Bit Studios’. Spillets relevans i forhold til den aktuelle krig i Ukraine, blev bl.a. understreget da Bit Studio besluttede at alle indtægter fra spillet i starten af 2022 skulle doneres til Ukraines Røde Kors.