På Gammel Hellerup Gymnasium har vi en lang tradition for talentudvikling og herunder en stor tilslutning til ’Projekt Forskerspirer’. Under Corona havde vi også nogle få seje GHG’ere der kæmpede sig igennem hjemme foran skærmen, men det er med stor glæde, vi nu igen kan starte op med et stort hold på ni nye spirer. De har alle nu fået godkendt deres projektbeskrivelser og er nu klar til at finde en forsker.

Projekt Forskerspirer er for selvstændige elever med et stort fagligt overskud, da det kræver initiativ, tid og fokus. I projektet formulerer og undersøger de et forskningsområde i samarbejde med en forsker. Ved årets afslutning har alle udviklet deres helt eget forskningsdesign, og de bedste vinder muligheden for at udføre det. Projektet varer ét år, men som forskerspire tager man forskud på hele fremtiden.

DE NI FORSKERSPIRER ER:

Freja Lægaard Pind, 2w. Freja sætter fokus på sammenhængen mellem p-piller og depression. Hvilke stoffer i P-piller, der kan forårsage depression og om der findes alternativer.

Georgia Elle Mellish, 2.w: Georgia sætter fokus på, hvilke hormonforstyrrende stoffer i vand, der kan påvirke mænds sædkvalitet. Det kan eksempelvis være stoffer fra indtagelsen af p-piller, der ender i grundvandet.

Karen Marie Jensen, 2.w: Karen sætter fokus på microbiome i tarmens påvirkning af hjernen i forhold til skizofreni.

Mathias Helstrup Gregersen, 2.x: Undersøger alternativt materiale til plastik, der er nemmere nedbrydeligt. En alternativ vinkel kan være at sætte fokus på en særlig svampeart, der kan nedbryde plastik.

Michala Ourrag Dalsgaard, 2.k: Michala sætter fokus på de psykologiske aspekter af, hvorfor et menneske kan begå mord.

Olivia Løyche Wiinblad, 2.k: Olivia sætter fokus på, hvordan søvnmangel kan påvirke gymnasieelevers motivation i skolen.

Rasmus Boyer Nørregaard Hammer, 2.x: Rasmus sætter fokus på, hvordan man kan stimulere neuroner til at videresende de nødvendige signaler for at afhjælpe motoriske udfordringer.

Thomas Møller Damm, 2.x: Thomas sætter fokus på, om man kan erstatte brugen af elektromagnetisme i radere med modtagelse af lydbølger.

Viktoria Akishina, 2.x: Viktoria sætter fokus på nødvendigheden af, at jurister videreudvikler deres felt, hvis deres arbejde ikke skal udkonkurreres af computere og kunstig intelligens.