I dag var repræsentanter fra alle klasser samlet til elevrådsseminar i salen på GHG. Baggrunden for seminaret er et gensidigt ønske fra skolens ledelse og elevråd om at skabe endnu mere elevdemokrati og elevdeltagelse på Gammel Hellerup Gymnasium.

Elevdemokrati i centrum

Elevrådsformændene har en vigtig stemme både ved møder med ledelsen og i bestyrelsen. Derfor er det vigtigt, at elevrådet står stærkt og med dets repræsentanter forgrener sig ud i alle klasser, så alle elever har mulighed for at blive hørt og føle, de har en demokratisk indflydelse på skolens liv

Trivsel, fællesskab og alkoholkultur

Tre repræsentanter fra Gentofte Kommune var på besøg med et oplæg baseret på en ungeundersøgelse, der bl.a. spørger ind til trivsel og alkoholkultur blandt eleverne på Gammel Hellerup Gymnasium. Undersøgelsen viste at trivslen på GHG generelt er rigtig god. Mere end 80 procent af eleverne oplever en stor grad af trivsel og fællesskab på skolen og eksempelvis har 97 procent svaret, ’de har det godt med deres venner på GHG’.

I undersøgelsen var der også spurgt ind til elevernes opfattelse af alkoholkulturen på skolen. De fleste oplever i undersøgelsen at alkohol ikke fylder på et generende niveau, men en mindre del af eleverne havde svaret at alkohol ind imellem fylder for meget blandt de unge. Det gav anledning til nogle gode refleksioner fra elevrådet.

Gentofte kommune udlovede med deres besøg samtidig 5000 kr. til tre arrangementer, der kunne bakke op om trivslen og fællesskabet på GHG.

Nye initiativer

Efter oplægget blev elevrådet opdelt i mindre grupper. 3. g’erne for at planlægge et nyt koncept for deres sidste skoledag og 1. og 2. g’erne meldte sig ind i grupper, hvor de arbejdede med nye initiativer på skolen. Til sidst blev de nye initiativer fremlagt og Gentofte Kommune valgte, hvilke initiativer de ville støtte.

De tre initiativer er: En ny bestillings-app til kantinen, så der bliver mere tid til at hygge i frokostpausen. En hyttetur for alle 1.g’erne og en middag på tvært af alle tre årgange uden alkohol, men med andre fællesskabsgivende aktiviteter. Derudover blev der planlagt en ny udendørs sommer-café med volleyturnering, som festudvalget hjælper med at få stablet på benene.