En gruppe elever fra Gammel Hellerup Gymnasium skal hjælpe Vadehavscentret med at udvikle målrettet undervisningsmateriale i et nyetableret samarbejde.

Eleverne fra 3.w. på Gammel Hellerup Gymnasium var for nylig ved Vadehavet, hvor de bl.a. så flere hundrede sæler og det imponerende fænomen ’Sort Sol’, hvor tusindvis af stære tegner mønstre på aftenhimlen. Udgangspunktet for klassens naturoplevelser var Vadehavscentret, og det møde udviklede sig til et nyt samarbejde mellem GHG og centret.

”Bo Kildeager, der er klassens bioteklærere foreslog, at lade eleverne kigge på vores undervisningsforløb, og vi synes, det er en helt fantastisk mulighed,” fortæller Klaus Melbye, der er direktør for Vadehavscenteret. ”Ofte finder vi jo først ud af over årene, hvilke af vores undervisningsforløb, der fungerer bedst og udvikler dem på den måde. Denne her hjælp fra gymnasieeleverne kan måske betyde, at vi springer nogle år over i udviklingen af materialet. Det er vi meget glade for og vil virkelig bruge deres feedback.” Klaus Melbye fortæller at de på Vadehavscentret har gode erfaringer med at inddrage brugerne i udviklingen af deres tilbud.

Gammel Hellerup gymnasies elever har fået to helt nye undervisningsforløb om fugle, som de nu er i gang med at udvikle netop til dem selv som målgruppe. Opgaven kombinerer fagene Biotek og dansk – en oplagt integration af naturvidenskab med et humanistisk fag, der bl.a. efterspørges mere af i gymnasiereformen. Opgaven er samtidig en oplagt forberedelse til elevernes store tværfaglige opgave SRP.