Eleverne på GHG vil gerne ind imellem kunne trække sig tilbage og have ro. Derfor kan de nu tage et nyt rum på skolen i brug. Et rum med fokus på stilhed, ro og hvor kun korte samtaler skal finde sted.

 ”Unge er omgivet af meget støj og forstyrrelser i dag, og sidste skoleår fortalte en gruppe elever, at de savnede et sted på skolen, hvor man kunne trække sig tilbage og få noget ro i skoletiden,” fortæller vicerektor Janni la Cour. ”Derfor fandt vi et rum, der kunne bruges til formålet, og har fået det malet og indrettet til eleverne her i sommerferien.

 Initiativet er i tråd med andre initiativer på Gammel Hellerup Gymnasium, der skal støtte eleverne i at få ro i løbet af skoledagen. Sidste år introducerede en af skolens studievejledere ’Stillepauser’, hvor eleverne i udvalgte frokostpauser kunne komme og tage en pause fra mobiltelefoner og støj, lytte til afstressende musik og slappe af.

 Janni la Cour fortæller, at man fra gymnasiets side er rigtig glade for at kunne bakke op om den slags ønsker fra de unge. ”Ind imellem kommer der jo rapporter, der viser, at en del unge i dag er stressede, og i højere grad end tidligere udsættes for forstyrrelser hele tiden. Det er inspirerende, når der også kommer modreaktioner og gode ideer fra eleverne selv, og det vil vi meget gerne støtte.”