Der er mange spørgsmål, forventninger og måske bekymringer, når man går fra at være folkeskoleelev til at være gymnasieelev. Tre 4.g’ere fra GHG holdte i dag oplæg for alle GHG’s nye 1.g’ere for at fortælle om deres egne år i gymnasiet.

Med et helt nyligt gymnasieforløb i frisk erindring kunne Karla, Helena og Oscar med stor ærlighed og oprigtighed fortælle om deres år på GHG på godt og ondt. De fortalte om udfordringer, hvad man skal være særligt opmærksom på og de gode oplevelser, man skal huske at dyrke og nyde, mens man er på gymnasiet.

De fortalte bl.a. om, hvad der kan være godt at lægge vægt på omkring det sociale liv i gymnasiet. Eksempelvis at det kan være en god idé at prioritere at gymnasieårene ikke kun er en tid med mange lektier, men også en hyggelig tid i ens liv. At man skal huske, at ses med sine venner og give sig selv lov til at tage med til fester og andre sociale arrangementer. Omvendt er det også vigtigt at få slappet af derhjemme og ikke hele tiden være bange for at gå glip af noget.

Omkring fællesskaberne i gymnasietiden pointerede de, at det ofte er, når man ser tilbage på de tre samlede år, at man kan se at de har indeholdt gode venskaber og fællesskaber. Det kan sagtens være du først møder dine bedste gymnasievenner i 2. eller 3.g eller måske er de bedste venner i grundforløbet, og dem kan du holde fast i selvom I kommer i forskellige klasser.

Derudover talte de om, hvordan man kan forholde sig til faglighed, lektier og karakterer i gymnasiet. At det kan være godt at prioritere sin indsats og ikke føle, man skal præstere perfekt i alle fag hele tiden. Eksempelvis kan det være godt at vægte afleveringer og afsluttende fag.

 

Dette og en del andre gode råd blev videregivet til en ny generation af GHG’ere og oplægget blev afrundet med muligheden for at stille spørgsmål. Karla, Helena og Oscar fortalte at 1.g’erne var meget opmærksomme og stillede mange gode spørgsmål.