Der blev skålet i sodavand og en stolt rektor og talentkoordinator ønskede de syv forskerspirer tillykke med, at de er kommet i mål med deres synopsis, der giver hver deres bud på et forskningsprojekt. Entusiasmen strålede fra dem, når de blev bedt om at fortælle om deres projekt, der er bedrevet på et meget højt akademisk plan.

Igennem efteråret har de i samarbejde med hver deres forsker udarbejdet synopserne og samtidig fået et helt konkret indblik i, hvordan forskning bedrives.

”Stort tak for jeres meget flotte arbejde. Jeg bliver både glad og stolt, når jeg høre jer fortælle om jeres projekter. Hvem ved om det I har startet her en dag får betydning for forskning ‘ude i verden”, siger rektor Bjarne Edelskov. Projekt Forskerspirer er en konkurrence for elever med et særligt stort fagligt engagement og potentiale. Deltagerne får mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt i samarbejde med en etableret forsker.

Gammel Hellerup Gymnasium har elever, der både repræsenterer humaniora, naturvidenskab og sundhedsvidenskab og dykker ned i alt fra betydningen af stereotypificering af autister og kvantecomputeres indflydelse på AI til optimering af stamcelleterapi i behandling af Hiv og forbedring af fotosyntesen i ris. 

Stort tillykke til jer alle syv!