Mindedag på GHG

Fredag den 27.01.23 blev den internationale mindedag for Holocaust/Auschwitzdag markeret på GHG med et foredrag for mange af skolens 2. og 3.g-historiehold i Salen. Foredragsholderne er journalist Thomas Kvist Christiansen, som har specialiseret sig i at formidle historien om den fransk-danske Holocaust-overlever Arlette Andersen, og tidligere lektor og forfatter Peter Langwithz Smith, som er en af Skandinaviens mest anerkendte eksperter i udryddelseslejren Auschwitz-Birkenau og forfatter til bogen “Dødens bolig” (2019). Arrangementet er første del af en længere tradition med at markere Auschwitzdagen på GHG.
Arrangementet er også en del af GHG’s arbejde som Unesco-skole med fokus på grundbegrebet menneskerettigheder.

Unge vil andet end fællesskaber omkring alkohol

I denne uge har der været  ’bogstavmiddage’ på Gammel Hellerup Gymnasium med stor deltagelse fra skolens elever. 

Bogstavsmiddagene er 100 procent elevarrangeret af en initiativrig elevgruppe og inviterer til et inkluderende fællesskab for alle klasser, på tværs af årgange. Til middagene mødes klasserne på tværs af alle tre årgange i GHG’s kantine og spiser middag sammen med de to andre klasser som har samme bogstav som dem (eks. 1.x, 2.x og 3.x). Der er arrangeret underholdning og quizzer og sørget for at alle deltagere sidder i nærheden af en person, de kender godt, samtidig med muligheden for at møde en masse nye. Arrangementet er 100 procent alkoholfrit og et godt eksempel på at unge gerne vil det inkluderende fællesskabet på Gammel Hellerup Gymnasium – også uden alkohol.

 

 

 

Besøg af den amerikanske ambassadør

I dag havde GHG besøg af den amerikanske ambassadør Alan Leventhal. De fleste af GHG’s 2. og 3.g engelskhold var samlet i salen for at møde ambassadøren. Han startede med et oplæg, der på humoristisk vis fortalte om nogle af de lokale forskelle i USA. Eksempelvis mellem Boston og New Orleans, hvor hhv. Alan og hans hustru kommer fra. Han fortalte også, hvor imponeret han er over at opleve det danske velfærdssystem og engagementet i at sikre sundhed, gratis uddannelse og social balance til alle danskere. Han fremhævede også Danmarks førende position i forhold til den grønne omstilling, hvor danske virksomheder eksempelvis spiller en betydelig rolle i USA’s arbejde med grøn omstilling og ca. 25 procent af alle vindmøller i verden er dansk produceret. Oplægget sluttede med vægt på det mere end 200 år lange diplomatiske samarbejde mellem USA og Danmark, og hvor vigtig dialogen er for et fortsat godt samarbejde også i fremtiden. Derfor opfordrede han også alle til at stille spørgsmål. GHG’s elever havde en masse spørgsmål til ambassadøren om alt fra, hvordan hans hverdag ser ud, og hvad hans danske yndlingsret er til mere alvorlige politiske emner som den amerikanske abortlovgivning og våbenpolitik.

Tak for besøget!

Tak for besøget ved vores orienteringsaften

Tusind tak til alle besøgende ved vores Orienteringsaften tirsdag den 10. januar 2023. Det var skønt at byde så mange mennesker indenfor, med mange gode spørgsmål og nysgerrighed over for fagligheden og livet GHG. Husk I altid er velkommen til at kontakte os med spørgsmål.