Besøg fra verden udenfor

For mange i 2. og 3.g begynder den virkelige verden på den anden side af studentereksamen at trænge sig på. Tankerne om, hvad der skal ske efter gymnasiet fylder ofte meget, så derfor inviterer skolen løbende tidligere studenter tilbage på GHG for at fortælle om det, de laver nu.

En af dem er Elisabeth Faber, der blev student på GHG i 2018 og i dag læser biokemi på Københavns Universitet. Elisabet har været på besøg i 2.w og fortalte om sine tanker om uddannelsesvalg, og hvordan det er at gå på universitetet. Derudover har klassen oplevet, lidt af det man fagligt lærer på biotek på universitetet, da Elisabeth også har undervist klassen i et lille forløb om bakterier og virus. I samme ombæring har Elisabeth fået en smagsprøve på, hvad det vil sige at undervise i gymnasiet: ”Det har været rigtig sjovt at prøve, og eleverne har været megasøde og meget engagerede med en masse spørgsmål og deltagelse,” fortæller Elisabeth.

Elisabeths besøg er en del af GHG’s arbejde med karrierelæring

Sex og Samfund på besøg

I to dage har alle 1.g-klasserne på GHG besøg af en ung repræsentant fra Sex og Samfund. Temaerne er bl.a. egen og andres grænser, og hvordan man mærker og sætter sine egne grænser.

Der bliver også fortalt om den nye samtykkelov, og hvad samtykke betyder samt om kønssygdomme og prævention.


Oplægget er et vigtigt input til elevernes forståelse af, hvordan de passer godt på sig selv og ikke mindst, hvordan de passer godt på hinanden og ikke overskrider andres grænser.