GHG’er nomineret i projekt forskerspirer

Viktoria Akishina fra 3.x er nomineret i Projekt Forskerspirer inden for kategorien Samfundsvidenskab. Viktoria er nomineret for sit projekt, der sætter fokus på, hvem der har de juridiske rettigheder til det, der bliver skabt af kunstig intelligens.

I dag kan kunstig intelligens eksempelvis selv skabe softwareprogrammer, tekster, malerier og musik. Men hvem har egentlig rettighederne til det skabte? Det sætter Viktoria med sit forskningsdesign fokus på, bl.a. ved et komparativt studie af forskellige landes kriterier for ophavsret.

Viktoria går til daglig på GHG’s naturvidenskabelige linje FYMA, med et meget højt fagligt niveau i de naturvidenskabelige fag. Derfor er det ekstra imponerende, at hun nu også brillerer på så højt et samfundsvidenskabeligt plan, at det har ført til den meget flotte nominering.

Projekt Forskerspirer giver elever med et stort fagligt overskud mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt i samarbejde med en forsker.

En dommerkomité har udvalgt de tre bedste projekter ud af 70 projekter inden for kategorierne Humaniora, Naturvidenskab, Sundhedsvidenskab og Samfundsvidenskab.  

Ved Projekt Forskerspirers afslutningsarrangement den 16. december præsenterer de 12 nominerede deres projekter. Herefter bliver ’Årets Forskerspire’ kåret i hver kategori med mulighed for at vinde 20.000 kr.  til videre forskning.

Stort tillykke til Viktoria!

Kritisk refleksion over VM

Tirsdag den 22/11 afholder Gammel Hellerup Gymnasium et obligatorisk oplæg for alle skolens elever om VM i Qatar efterfulgt af en frivillig visning af kampen Danmark-Tunesien. Med oplægget får eleverne mulighed for kritisk refleksion over den side af VM, der ikke drejer sig om fodbold, fest og fællesskab, men om sport og politik og de omfattende problemer med tvangsarbejde, overgreb, farligt arbejdsmiljø, usle leveforhold og dødsfald.

Begivenheden fylder meget i mange elevers bevidsthed, og festlighederne og det sportslige fylder meget på mange elevers sociale medier. Derfor mener vi som skole, at det er relevant at give eleverne en mulighed for at forstå baggrunden for den kritik, der rettes mod rammerne for verdensmesterskabet.

Det er frivilligt, om man har lyst til at se kampen Danmark-Tunesien, og undervejs i visningen af kampen er der indlagt markeringer af Qatar-problematikken. Fx indledes kampen med sort skærm til markering af døde migrantarbejdere. 

Oplægget holdes af Andreas Juul Ingvartsen, der er cand.scient. i samfunds- og idrætsvidenskab. Udover at undervise på Gammel Hellerup Gymnasium er han en del af Idrætshistorie.dk, hvor han er redaktør og vært på deres podcast-udgivelser om idrætshistorie.

Fernisering med billedkunst B

Onsdag den 16. november var der en flot fernisering i Byens Hus.

Den sidste halvanden måned har Billedkunst B haft et samarbejde med kulturformidler Elsebeth Balsløw i Byens Hus.De har arbejdet med stedsspecifik kunst og design thinking, og eleverne har fået næsten frie hænder til at skabe stedsspecifikke værker/stedsspecifikt design til Byens Hus. 

En sidegevinst ved projektet er karrierelæring, idet eleverne har fået indblik i forskellige karrieremuligheder med faget billedkunst – både i mødet med Elsebeth, som er uddannet arkitekt, og i selve projektet, hvor de har fået lov til selv at ”lege” designere eller kunstnere uden for skolen.

 

GHG MUSICAL

På Gammel Hellerup Gymnasium er vi stolte af at præsentere årets musical “Dagen Derpå”.
Eleverne har samarbejdet med lærerne, og den professionelle instruktør Kirstine Lilleøre Hougaard, og har udarbejdet en fantastisk musical med temaer som kærlighed og uvenskab:
Men musicalen er intet uden et publikum, og det er her I kommer i spil!
 
Det ville glæde os at kunne se jer:
24 november kl 20.00: Køb billet
25 november kl 20.00: Køb billet
Pris: 30 kr.
Dørene åbner kl 19.15, og der vil være mulighed for køb af drikkevarer og snacks.