Samtaler om sundhed på GHG

I fredags blev der optaget film på GHG for Gentofte Kommune. I filmen interviewer Ida og Willum fra GHG’s elevråd Rikke Mossing, der er sundhedskonsulent og har stået for det gode sundhedstilbud, som GHG har været pilotskole og samarbejdspartner på.

De seneste år har GHG nemlig kunne tilbyde eleverne samtaler med Rikke Mossing. Rikke har arbejdet med familier og børn og unge i 25 år. Udover at være uddannet sygeplejerske underviser hun bl.a. omkring søvn, krop, pubertet, seksualitet og grænser og har senest uddannet sig til narrativ coach og søvnvejleder.

Alle klasser på GHG bliver på et tidspunkt tilbudt samtaler med Rikke. Samtalerne er anonyme og kan omhandle forskellige ting, der har indvirken på elevernes personlige oplevelse af sundhed. Nogle kan have brug for at tale om deres fysiske sundhed; Søvn, kost, krop, motion og vaner omkring rusmidler. Alkohol, snus, røg. Seksualitet, sexsygdomme prævention og grænser. Hovedpine og smerter. Andre har brug for at tale om deres mentale trivsel; hvordan de har det med skolen, venner, familie og med sig selv.

Rikke kan også henvise videre til en anden fagperson, f.eks. en psykolog, egen læge eller noget helt 3.

Ordningen har været en stor succes og vi er meget glade for at have Rikke de dage hun er i huset. Hvis forældre eller elever vil høre mere om GHG’s sundhedsordning, kan I altid henvende jer til skolen.

Se en film om tilbuddet her: https://dreambroker.com/channel/qos7kv02/ljqjlzy5

Besøg fra universitetet

Ris er en vigtig fødekilde for millioner af mennesker i verden. Desværre er der også en svamp, som elsker ris.  For at beskytte risen mod denne svamp bruges der store mængder pesticider.  Heldigvis er der kloge mennesker der arbejder på problemet. En af dem er Elisabeth Faber, der blev student fra GHG i 2018. Hun har lige afleveret sin bachelor om dette emne, hvor hun har set på generne hos nogle bakterier der kan hjælpe med at bekæmpe svampen – så der er mere ris til os. 
 
I denne uge fik både 2.w og 3.w i bioteknologi besøg af Elisabeth Faber. Hun fortalte dem både om sit spændende projekt, men lige så vigtigt, så fortalte hun dem også om hvordan det er at læse på universitetet: Om fordele og ulemper ved selv at kunne bestemme om man vil møde til undervisning, om frustrationerne med at stå i laboratoriet og forske i ugevis uden at få resultater – men også om alle de sjove og vigtige sociale arrangementer der gør at man holder ud og kommer igennem studiet.

Sprog former vores verden

 I dag havde alle GHG’s 1.g’elever besøg fra Sprogzonen, der ”formidler lingvistik med passion, med humor og vild ild i”, som de selv beskriver det.

Magnus Hamann holdte et medrivende og interessant oplæg om forholdet mellem sprog, kultur og kognition. Han gav blandt andet eksempler på eksotiske sprog og på, hvordan sprog er med til at forme vores opfattelse af den verden, vi lever i. Besøget er en del af 1.g’ernes undervisning i almen sprogforståelse, som er en del af grundforløbet.