Ny Pi-mester på GHG

For nylig genoptog GHG den lokale Pi-konkurrence, hvor det gælder om at huske så mange decimaler af tallet pi som muligt.

I 2019 blev rekorden sat af Nanna fra 3.x med flotte 333 decimaler. Der var dog flere der var ved at tabe både næse og mund, da årets rekord blev sat på 1333 decimaler af Lucas fra 2.x. Han blev skarpt forfulgt af Oliver fra 3.x med 1024 decimaler, mens Caroline fra 3.x kom på en tredjeplads med 305.

Stort tillykke med de flotte resultater

 

 

Krigsspil på skoleskemaet

De fleste gymnasieelever har sikkert hørt sætningen ’ikke mere skærm’ til hudløshed, men computerspil er langt fra kun underholdning og spild af tid.

2.w har arbejdet tværfagligt med temaet “Krig” i dansk og med “Revolutioner og Borgerkrige” i historie. Her har eleverne spillet computerspillet ”This War of Mine”.

Spillet handler om at overleve inspireret af belejringen af Sarajevo i årene 1992-96 under den Jugoslaviske krig. Karaktererne er civile uden militærtræning, som bliver trætte, kede af det, sultne, frustrerede osv., hvilket påvirker deres tempo og motivation i spillet. Undervejs skal man træffe en række valg, som involverer etiske overvejelser; vil man fx stjæle fra den gamle mand, der er ganske forsvarsløs osv. Forløbet sluttede med at eleverne lavede poetry slam, hvor de anvendte tydelige referencer til spillet og spiloplevelsen samt til historiske kilder, de havde arbejdet med i undervisningen.

2.w var mega seje og forløbet satte en masse refleksioner i gang, der desværre er mere aktuelle i dag end udviklerne af spillet sikkert havde forestillet sig tilbage i 2015, hvor spillet blev lanceret af det polske ’Bit Studios’. Spillets relevans i forhold til den aktuelle krig i Ukraine, blev bl.a. understreget da Bit Studio besluttede at alle indtægter fra spillet i starten af 2022 skulle doneres til Ukraines Røde Kors.

Besøg fra Nürnberg

I denne uge har vi på Gammel Hellerup Gymnasium haft besøg af lærere og elever fra vores tyske Partnerskole i Nürnberg. De tyske elever har været privat indkvarteret hos elever fra GHG, og ugen har budt på en masse spændende kulturmøder, erfaringsudveksling, socialt samvær og ikke mindst en masse tysk sprog. Besøget er et genbesøg, da GHG’s elever på ’Masterclass i tysk’ i efteråret var på besøg og boede privat hos gymnasieeleverne i Nürnberg. Vi er på GHG meget glade for samarbejdet, der er givende og lærerigt for både lærere og elever. 

 

NI NYE FORSKERSPIRER

På Gammel Hellerup Gymnasium har vi en lang tradition for talentudvikling og herunder en stor tilslutning til ’Projekt Forskerspirer’. Under Corona havde vi også nogle få seje GHG’ere der kæmpede sig igennem hjemme foran skærmen, men det er med stor glæde, vi nu igen kan starte op med et stort hold på ni nye spirer. De har alle nu fået godkendt deres projektbeskrivelser og er nu klar til at finde en forsker.

Projekt Forskerspirer er for selvstændige elever med et stort fagligt overskud, da det kræver initiativ, tid og fokus. I projektet formulerer og undersøger de et forskningsområde i samarbejde med en forsker. Ved årets afslutning har alle udviklet deres helt eget forskningsdesign, og de bedste vinder muligheden for at udføre det. Projektet varer ét år, men som forskerspire tager man forskud på hele fremtiden.

DE NI FORSKERSPIRER ER:

Freja Lægaard Pind, 2w. Freja sætter fokus på sammenhængen mellem p-piller og depression. Hvilke stoffer i P-piller, der kan forårsage depression og om der findes alternativer.

Georgia Elle Mellish, 2.w: Georgia sætter fokus på, hvilke hormonforstyrrende stoffer i vand, der kan påvirke mænds sædkvalitet. Det kan eksempelvis være stoffer fra indtagelsen af p-piller, der ender i grundvandet.

Karen Marie Jensen, 2.w: Karen sætter fokus på microbiome i tarmens påvirkning af hjernen i forhold til skizofreni.

Mathias Helstrup Gregersen, 2.x: Undersøger alternativt materiale til plastik, der er nemmere nedbrydeligt. En alternativ vinkel kan være at sætte fokus på en særlig svampeart, der kan nedbryde plastik.

Michala Ourrag Dalsgaard, 2.k: Michala sætter fokus på de psykologiske aspekter af, hvorfor et menneske kan begå mord.

Olivia Løyche Wiinblad, 2.k: Olivia sætter fokus på, hvordan søvnmangel kan påvirke gymnasieelevers motivation i skolen.

Rasmus Boyer Nørregaard Hammer, 2.x: Rasmus sætter fokus på, hvordan man kan stimulere neuroner til at videresende de nødvendige signaler for at afhjælpe motoriske udfordringer.

Thomas Møller Damm, 2.x: Thomas sætter fokus på, om man kan erstatte brugen af elektromagnetisme i radere med modtagelse af lydbølger.

Viktoria Akishina, 2.x: Viktoria sætter fokus på nødvendigheden af, at jurister videreudvikler deres felt, hvis deres arbejde ikke skal udkonkurreres af computere og kunstig intelligens.

 

 

 

 

 

1., 2. og 3. plads til GHG ved finalen i sprog

GHG var repræsenteret på imponerede vis på podiet ved den landsdækkende finale i hhv.  tysk og fransk  i International Language Competition i dag på Falkonergårdens Gymnasium.

Efter en tæt og nervepirrende finale mod de seks andre kvalificerede gymnasier, fik Johannes Lundgaard 2.x og Viktoria Akishina 2.x en andenplads i tyskkategorien, mens Anders Tarp-Johansen og Caroline Flamand opnåede en tredjeplads i fransk! Og så har Selma Attia fra 2.e da også lige vundet 1. pladsen i modersmålskategorien i fransk.

Fantastisk flotte resultater til GHG’s dygtige sprogelever!