I sidste uge var der de indledende runder i den landsdækkende konkurrence ’SamfundsCup 2022’. Grupper fra GHG’s 2.g-klasser repræsenterede samfundsfag og dansk i et tværfagligt samarbejde. De præsenterede hver deres innovative løsningsforslag under det overordnede tema: Ensomhed

To kompetente, eksterne dommere, sad klar for at høre og vurdere elevernes oplæg. Efter hvert oplæg kom hver dommer med kommentarer, ros og stillede kritiske spørgsmål. I sidste ende blev der voteret og fundet en vinder, der skal repræsentere Gammel Hellerup Gymnasium ved regionsfinalen i samfundscup i morgen den 4. februar.

GHG’s samfundselever mønstrede et højt fagligt niveau, mange nye og innovative ideer til løsningen på den udbredte samfundsudfordring: Ensomhed, der også i høj grad gør sig gældende blandt unge. Mange ideer og problemstillinger lå tæt på elevernes egen hverdag, og derfor var både emnet og elevernes løsningsforslag meget relevante og vedkommende.  

Vinderne af årets GHG SamfundsCup blev Christoffer Ohm, Louise Topkim Do, Nicolai Noel Remillard-Poulsen og Stella Hoffmann Valbro med deres nytænkning inden foret hjemmesidekoncept, der kan afhjælpe ensomhed.

Dommerpanelet bestod af: Mette Marie Lydert Brorson fra Computerfirmaet Lenovo og Anders la Cour professor på CBS.

Stort tillykke. Vi hepper på jer i morgen.