GHG’er vinder bronze ved Matematik OL

Kæmpe tillykke til Magnus Ridder Olsen fra 3.x, der har vundet bronze ved OL i matematik.

Mandag den 28. september blev der afholdt en afsluttende ceremoni for Matematik OL 2020 på Nørre Gymnasium. Her blev Magnus Ridder Olsen hyldet for en imponerende bronzemedalje.

Mens mange andre elever fra Gammel Hellerup Gymnasium holdte deres  sommerferie kvalificerede Magnus sig til at være en af de 6 danske repræsentanter til Matematik OL 2020. Konkurrencen var kulminationen på flere svære tests i den såkaldte Georg Mohr-Konkurrencen, Den Nordiske Matematikkonkurrence, og utallige timer fordybet i svære matematiske problemstillinger. Magnus har både været igennem forskellige kvalifikationsrunder og camps i kampen om en plads på olympiadeholdet.

Sommerens konkurrence stod mellem de 15 bedste elever i Danmark, her blev Magnus nr. 2 og dermed et sikkert medlem af den danske trup.

Rejsen skulle være gået til St. Petersborg, men i stedet måtte det danske hold tage konkurrencen fra dansk jord. En af de største oplevelser ved olympiaden, ud over de utroligt udfordrende opgaver, er samværet med ligesindede fra hele verden, og det måtte holdet desværre undvære pga. pandemien.

Magnus Ridder Olsen fortæller om sin vej til bronzemedaljen: ”Det med at kigge på svære opgaver er lidt en hårfin balance. Nogen gange er det meget motiverende, at man hele tiden føler man bare kommer lidt tættere på. At man bruger alt sin tankekraft på bare at bevæge sig det lille skridt mod konklusionen. Det er så også en af de fedeste fornemmelser når man så endelig kommer i mål med en rigtig svær opgave. Andre gange kan de svære opgaver også skyde en ned. Hvis man føler man kommer absolut ingen vegne mister man hurtigt alt motivation for at kigge videre på opgaven. Det var det der skete for mig i opgave 2 på første konkurrencedag. Jeg følte bare jeg sad fast og ikke kunne komme nogen vegne. Det var mega frustrerende. Anden dag mødte jeg endnu en svær opgave, nemlig opgave 5. Da tiden var ved at være gået, tænkte jeg at skrive lidt ned på papiret for at se, om jeg kunne få et par enkelte point. Mens jeg skrev det ned, indså jeg langsomt løsningen til opgaven. Det var som at gå i en tæt skov og så pludselig begynde at kunne ane antydningen af en sti. Denne vej prøvede jeg så at løbe ned ad, og skrev alt hvad jeg kunne ned direkte på det papir man afleverede. Til sidst nåede jeg også i mål og fik også fuldt point for min løsning.”

Brev til forældre om Corona

Kære forældre

Mange steder i landet bliver flere og flere igen smittet af corona. En stor del af dem er børn og unge i alderen 10-29 år. Den udvikling skal vi have stoppet. Men kun ved fælles hjælp kan vi igen få bremset smitten. Vi gjorde det i foråret. Nu er tiden inde til, at vi igen skal smøge ærmerne op – ikke kun for at

vaske hænder, men også for at komme den udbredte smitte til livs.

Til det vil vi bede om din hjælp.

Rigtig mange børn, unge og voksne følger allerede Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer for at forebygge smitte. Og til dem skal lyde en stor tak. Men når coronavirussen får så godt fat i danskerne igen – og særligt de unge – må vi desværre konstatere, at vi igen har en stor fælles opgave i at nedbringe smitten. 

Derfor beder vi dig som forælder om at tale med dit barn/dine børn om corona og risikoen for smitte. Der vil naturligvis være forskel på relevansen, alt efter om dit barn er otte eller 17 år, men med brevet her sender vi en bred appel til alle forældre på skole- og ungdomsuddannelsesområde.

Hvad kan du gøre?

Du bør aflyse eller melde afbud til alle sociale arrangementer i forbindelse med skole, fritidstilbud og ungdomsuddannelser. Anbefalingen fra myndighederne om at aflyse sociale arrangementer gælder dels private arrangementer, der ikke er arrangeret af institutionen eller skolen, som for eksempel klassefester, fælles fødselsdage, fælles forældrearrangementer, som ofte er arrangeret af forældre eller eleverne selv. Dels gælder det sociale arrangementer eller arrangementer i forbindelse med skoledagen eller uden for almindelig skoletid fx klassefester, fælles morgenmad, lejrskoler og studieture. Tiltagene gælder indtil videre til den 4. oktober 2020.

Du kan opfordre dine børn, der er nået til den alder, at de har mobiltelefon, til at bruge ’smittestop’-app’en. Og gå gerne selv forrest. Du kan finde app’en på smittestop.dk

Du kan vise dine børn, at man kun krammer de venner, som man i forvejen ses meget med og er tætte på. Og at man stadig godt kan være i kontakt med andre venner via for eksempel sociale medier.

Du kan fortælle dine børn – hvis de er nået en alder, hvor det giver mening at tale om det – at der for alle coronasmittede er en risiko for senfølger. Og at der stadig er meget, vi ikke ved om corona, så derfor er det vigtigt, at vi alle bidrager til at bremse smitteudviklingen.

Sundhedsstyrelsen har lavet en pjece rettet til netop de unge, som du måske kan bruge.

Det her er vores forslag. Du kan sikkert finde på mange flere. Det vigtigste er, at vi alle gør noget. 

For lad os til sidst slå fast: Ingen af os kan bekæmpe corona alene. Vi er nødt til at stå sammen.

På forhånd mange tak for indsatsen og hjælpen.

Med venlig hilsen

Pernille Rosenkrantz-Theil

&

Danske Skoleelever

DGS – Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Landssammenslutningen af Handelsskoleelever

Erhvervsskolernes Elevorganisation

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd

KL

Danmarks Lærerforening

Skolelederforeningen

BUPL

BUPL – Lederforeningen

DLO – Daginstitutionernes Lands-Organisation

Frie Fagskoler

Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier

Frie Skolers Ledere

Lilleskolernes Sammenslutning

Kristne Friskoler

Deutscher Schul- und Sprachverein

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne

Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier – Bestyrelserne

Danske HF & VUC

Danske HF & VUC – Bestyrelserne

GL – Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasieskolernes Bestyrelsesforening

Ungdomsringen

Ungdomsskoleforeningen

Skole og Forældre

FOLA – Forældrenes Landsorganisation

FGU Danmark

AMU-centrene

TAMU

Danske SOSU-Skoler

Danske Landbrugsskoler

Uddannelsesforbundet

BKF – Børne- og Kulturchefforeningen

FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation

FOA

DA – Dansk Arbejdsgiverforening

 

Virtuel GHG-samling

Torsdag var hele Gammel Hellerup Gymnasium samlet på en ny måde. Nemlig gennem en virtuel GHG-samling, hvor alle klasserne sammen sad og fulgte med på et smartboard i hver deres klasselokale. GHG’s sal var lavet om til et lille studie, hvorfra samlingen blev sendt.

Samlingen blev indledt af 2.d, der spillede og sang smukt for hele skolen. Herefter var der forskellige beskeder bl.a. fra GHG’s nødhjælpsudvalg, der er i gang med at arrangere, at GHG deltager i Røde Kors’ store landsindsamling 4. oktober. Der var også oplæg fra Clara, der er en af GHG’s to elevrådsformænd. Hun opfordrede alle interesserede i at stille op i kampen om at blive en af GHG’s næste elevrådsformænd. Derudover er GHG’s andre udvalg: Miljøudvalget, Kulturmødeudvalget, Traditionsudvalget og Festudvalget også åbne for nye medlemmer.

Senere fortalte Bjarne og Janni om Corona-situationen, hvor GHG i løbet af ugen har været nødt til at sende enkelte klasser hjem til tests. Et vigtigt budskab i den sammenhæng er, at ingen skal skamme sig over at have fået Corona. Det kan ske for os alle, og vi skal støtte op om, at det er noget, man ikke skal være flov over. Og så skal alle selvfølgelig huske, at vi skal passe ekstremt godt på os selv og hinanden for at undgå yderligere smittespredning.

I den ånd havde to 3.g-drenge henvendt sig til GHG’s ledelse med forslag om, at få eleverne til at komme med ideer til en ny handlingsplan, der skal forebygge smittespredning på skolen. Derfor er der nu nedsat et udvalg bestående af de to 3.g-drenge samt skolens ledelse, der samler gode ideer til nye forebyggende initiativer fra resten af GHG’s elever.