GHG om unge og misbrug

På Gammel Hellerup Gymnasium følger vi debatten om unges alkohol- og stofmisbrug. Vi finder det bekymrende at særligt unge i København og Nordsjælland har et højere forbrug af alkohol og stoffer end landsgennemsnittet. Ledelsen på Gammel Hellerup Gymnasium har været til flere møder på Gentofte kommune for at holde sig opdateret på den nyeste viden og etablere et godt samarbejde om en forebyggende indsats.

På GHG har man i mange år haft fokus på at forebygge unges misbrug af alkohol og stoffer. Som noget helt nyt får gymnasiet en misbrugskonsulent fra Gentofte Kommune ud og holde oplæg i alle 1.g’klasserne som et supplement til den øvrige indsats på området, som du kan læse mere om herunder. 

Forebyggende indsats

Alkohol og for nogles vedkommende stoffer er emner, der bliver aktuelle, når børn bliver til unge og begynder at gå til fester. På Gammel Hellerup Gymnasium sættes der meget fokus på at forebygge misbrug og støtte de unge til at passe på sig selv og hinanden. Hvert år er der flere initiativer i 1.g, der skal klæde de unge på til navigere trygt i ungdomslivet. Eksempelvis har vi hvert år et stort oplæg for alle 1.g’ere fra DrugRebels, hvor unge fortæller deres egne historier, læger fortæller om konsekvenserne ved misbrug, og der skabes en dialog med eleverne om, hvordan et misbrug forebygges.

4.g’ere fra GHG holder tidligt på året oplæg for alle GHG’s nye 1.g’ere. Med et helt nyligt gymnasieforløb i frisk erindring kan to studenter med stor ærlighed og oprigtighed fortælle om deres år på GHG på godt og ondt. De fortæller om faldgrupper, hvad man skal være særligt opmærksom på og de gode oplevelser, man skal huske at nyde, mens man er på gymnasiet. Her kommer de også ind på, hvordan man ikke skal føle sig presset til at drikke eller drikke for meget, og hvordan man passer på sig selv og hinanden.

Derudover tages emnerne op på forskellige måder i undervisningen, og alle elever og deres forældre tilknyttet en af skolens fire studievejledere, der altid er parate til at støtte og rådgive. De kan også henvise til hjælpeprogrammer, hvis der er tale om et misbrug.

Forældreaften – snak med de unge om misbrug

Gammel Hellerup Gymnasiums inviterer en gang om året elevernes forældre til forældreaften om ’unge og misbrug’. Det er organisationen ’DrugRebels’, der står for arrangementet. De fortæller både nyttig fakta om alkohol og stoffer blandt unge og hvilke konsekvenser rusmidler kan have. Helt centralt inspirerer de forældre til at tale med deres unge om alkohol og stoffer og klæder dem på til, hvordan de kan opbygge en tillid omkring de svære samtaler.

Forskning viser, at forældre har en central indflydelse på unges alkohol- og misbrugsvaner, og derfor ønsker vi som gymnasium at støtte forældrene i at tale med deres børn om emnet og hjælpe dem til at træffe de rigtige beslutninger.

Forældre er altid velkomne til at kontakte en af skolens studievejledere, hvis de har spørgsmål eller bekymringer, og man kan finde forskellige gode råd til at snakke med sin teenager om alkohol i brochuren UNGE ALKOHOL FESTER

Trygge fester på GHG

GHG har særligt fokus på trygge cafeer og fester, hvor alle kan føle sig godt tilpas og få en god oplevelse.  

Der er altid lærervagter med til fester og cafeer for at passe godt på eleverne, og som eleverne kan komme til, hvis de har behov for at tale med en voksen. Til de fleste fester er der også repræsentanter fra skolens ledelse. Derudover er der professionelle vagter med til festerne, der har stor erfaring med at skabe tryghed og orden. Er elever for fulde, kan de ikke deltage i festen, men skolen hjælper med at kontakte forældre, så eleverne kan komme sikkert hjem, hvis det er nødvendigt. Udviser elever aggressiv adfærd, kan de ligeledes ikke deltage i festen, men vil blive sendt hjem og eventuelt få karantæne.

Derudover er det vigtigt, at elever ikke føler, at alkohol er en selvfølge til gymnasiets fester. Til fester på skolen er der altid gratis vand, og der kan købes sodavand i baren.

Euforiserende stoffer

Til alle gymnasiefester er der kontrol ved døren, og har man mistanke om, at nogle elever medbringer euforiserende stoffer, er der mulighed for at visitere og teste eleven.

For at forebygge euforiserende stoffer til skolens fester er der derudover mulighed for at udføre stikprøvekontroller, og ved nogle fester er der en narkohund med, for at sikre stoffrie fester på GHG.

Gymnasiet har en nultolerance over for at medbringe euforiserende stoffer på skolen, og en overtrædelse vil føre til bortvisning og eventuel politianmeldelse. Man kan læse mere om det i skolens studie- og ordensregler samt i skolens alkohol- og rusmiddelpolitik. Begge ligger på hjemmesiden.

Er du forældre eller på anden måde har spørgsmål til GHG er du altid velkommen til at skolen

 

 

Løvens hule i samfundsfag

Torsdag den 23. januar var der de indledende runder i den landsdækkende konkurrence ’SamfundsCup 2020’. Grupper fra både 2. og 3.g repræsenterede samfundsfag på GHG og kom med hver deres samfundsmæssige problemstilling og innovative løsningsforslag under det overordnede tema: Fremtidens uddannelse.

Der var lagt op til en spændende dyst, da syv samfundsfagshold fra 2. og 3. g var samlet for at dyste inden for samfundsfag med løsninger på samfundsproblemer inden for det overordnede emne: Fremtidens uddannelse’. Tre kompetente, eksterne dommere, sad klar for at høre og vurdere elevernes oplæg. Efter hvert oplæg kom hver dommer med kommentarer, ros og stillede kritiske spørgsmål. I sidste ende blev der voteret og fundet en vinder, der skal repræsentere Gammel Hellerup Gymnasium ved regionsfinalen i samfundscup på Øregård Gymnasium.

GHG’s samfundselever mønstrede et højt fagligt niveau, mange nye og innovative ideer til fremtidens uddannelse og rigtig god og tydelig formidling. Mange ideer og problemstillinger lå så tæt på elevernes hverdag på GHG, at rektor Bjarne Edelskov sad med og tog noter, der måske kan fungere som inspiration, når GHG’s nye startegi skal lægges i løbet af 2020. 

Vinderne af årets GHG SamfundsCup blev Hans Blach Falkenberg, August Bjerg Heise, Jonathan Fischer Hyttel og Simon Fink Hesselholt fra 3.e med ideen ‘Differentieret karaktergennemsnit’. Deres idé er at udvikle en ny og differentieret beregning af gymnasieelevers samlede karaktergennemsnit. Beregningen skal vægte de vigtigste fag, for den enkelte videregående uddannelse, højere end andre fag. Antagelsen er, at flere vil kunne komme ind på deres drømmestudie, mens universiteterne vil opleve flere fagligt stærke og engagerede studerende. 

Andenpladsen gik til 2.e, der havde udvikler en idé, der skal give gymnasieelever bedre forudsætninger for at opnå deres fulde faglige potentiale, ved niveaudelt undervisning hver onsdag.

Tredjepladsen gik til 2.u, der havde udviklet en idé om ‘anonym vurdering af skriftlige opgaver’, hvor lærerens subjektive holdning til de enkelte elever ikke kan få indflydelse på vurderingen af skriftlige opgaver. 

 Stort tillykke!

Dommerpanelet bestod af:  Provst Peter Birch, Mette Marie Lydert Brorson fra Computerfirmaet Lenovo og Anders la Cour professor på CBS.

Tak for en god orienteringsaften

På Gammel Hellerup Gymnasium vil vi gerne sige tusind tak for en rigtig god orienteringsaften tirsdag den 14. januar. Mange unge og forældre havde valgt at lægge vejen forbi gymnasiet, der summede af liv, musik og en masse smagsprøver på fagligheden og fællesskabet på GHG.

Sidste år kunne vi optage alle elever, der søgte os som 1. Prioritet. Derfor kunne vi byde velkommen til nye elever både fra Kbh. Ø, N, NV og K, Frederiksberg samt Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Egedal kommune og selvfølgelig Gentofte.

Læs mere om ansøgning og optagelse her

 

 

GHG-MUSICAL: KLIMA(X)

Igen i år præsenterer Gammel Hellerup Gymnasium sin årlige musical, som dette år er forestillingen kaldet ”Klima(x)”.  Allerede i oktober begyndte forberedelserne til forestillingen så småt, og over 100 elever har gennem de seneste måneder arbejdet hårdt på at gøre dette års musical til en succes. Stykket handler om et af de mest omdiskuterede emner i verdenen – nemlig klimaforandringerne. Forestillingen byder på en masse grin, og igennem forestillingen bliver klimakrisen diskuteret på både godt og ondt.

Musicalen er stykket sammen af en masse kreative unge, og på scenen vil både skuespillere, dansere, sangere og et fantastisk band fremvise den færdige forestilling.

De unge har ikke sparet på kræfterne, og også teknikere, scenografer, komponister, kostumefolk og PR har spillet en stor rolle i skabelsen af de helt perfekte rammer for dette års musical. Til forestillingen vil salen nemlig fyldes med musik komponeret af elever, fængende kulisser og ikke mindst spændte skuespillere.

TID 0G STED

Musicalen vil foregå i Gammel Hellerup Gymnasiums festsal, hvor alle er velkomne.

Stykket har premiere onsdag d. 29. januar klokken 19.00, og vil igen blive fremvist torsdag d. 30. januar klokken 19.00.

BILLETTER

Billetterne koster 50 kroner, og de kan enten købes HER eller i døren, såfremt der ikke er udsolgt.  

Vi håber at se jer til et brag af en forestilling.

Ny rektor på GHG

I dag har Gammel Hellerup Gymnasiums nye rektor Bjarne Edelskov første arbejdsdag.

Bjarne blev fra morgenstunden budt velkommen af skolens ansatte og hilste ved en stor fælles samling på alle GHG’s elever.

”Jeg har glædet mig meget til at starte, og det er en stor ære at stå i spidsen for GHG,” sagde Bjarne bl.a. i sin første tale til eleverne. Han vil bruge den første tid på GHG på at tale med skolens ansatte og elever og suge en masse viden og indtryk til sig om den nye arbejdsplads, som han nu står i spidsen for.

Bjarne blev taget godt imod med store klapsalver fra GHG’s ca. 1000 elever og 100 ansatte.

Baggrund

Bjarne Edelskov kommer fra en stilling som rektor på Fjerritslev gymnasium i Jylland.

Bjarne har siden han forlod folkeskolen haft begge ben solidt placeret i gymnasieverdenen. Først som elev på Vesterhimmerlands Gymnasium, hvor han efterfølgende blev ansat som årsvikar i universitetstiden. Her læste han fagene musik og psykologi.

Efter kandidatgraden i 2006 var han ansat som årsvikar på både Vesterhimmerlands Gymnasium og Fjerritslev Gymnasium, hvorefter han fik fastansættelse i Fjerritslev. Ud over lærerstillingen har karrieren efterfølgende involveret en stilling som uddannelsesleder og efterfølgende rektorstillingen, som Bjarne har siddet i i 4 år.

Bjarne lever sammen med Karina, der er gymnasielærer og sammen har de to børn på hhv. 15 og 18 år.

Bjarne glæder sig til at tiltræde den nye stilling. Med terminologien fra et af hans to fagområder udtrykker han selv: ”Jeg føler lidt jeg går fra at skulle styre et ensemble til skulle styre et helt symfoniorkester. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til en masse nye udfordringer og til samarbejdet med skolens ansatte.”