Emelie Nathalie Stefanie Riis fra 3.z er nomineret i Projekt Forskerspirer inden for kategorien ’Sundhed’. Emelie er nomineret for sin hypotese om sammenhængen mellem immunterapi for hhv. allergi og cancer.

Projekt Forskerspirer giver elever med et stort fagligt overskud mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt i samarbejde med en forsker.

En dommerkomité har udvalgt de tre bedste projekter ud af 105 inden for kategorierne Humaniora, Naturvidenskab, Sundhedsvidenskab, Samfundsvidenskab. At Emelie bliver nomineret er særlig flot, da hun under uheldige omstændigheder ikke har været i særlig meget kontakt med sin forsker. Derfor har hun selv fundet frem til emnet gennem egen research. Herefter fik hun hjælp til forsøgsopstillingen af en anden forsker og formåede altså at slippe gennem nåleøjet og imponere dommerne.
Ved Projekt Forskerspirers afslutningsarrangement den 26. november præsenterer de 12 nominerede deres projekter. Herefter kårer rektor Henrik C. Wegener Årets Forskerspire i hver kategori.

Stort tillykke til Emelie!