Karrierelæring på GHG

GHG har i mange sammenhænge fokus på karrierelæring og at klæde eleverne på til de mange valg efter studentereksamen. I den sammenhæng havde ’3.u Biotek’ besøg af Annette og Elisabeth, der begge er nyuddannede læger og tidligere GHG’er.
Den lige vej til lægestudiet findes måske, men for Annette og Elisabeth, der er nyuddannede læger og som blev studenter på GHG i 2010, har det gået via et par omveje. Annette og Elisabeth har været omkring lidt af hvert som f.eks. Japan-studier på KU, McDonald og sabbatår før de fandt frem til at studere medicin. En af deres pointer var, at man efter endt gymnasietid kommer til at stå med det ene store valg efter det andet. Dette kan godt føles overvældende, men man skal ikke tro, at der kun er én vej frem. Mange valg vil føre til gode jobs og karriereforløb. De to nyuddannede læger er specialister inden for tarm-inflammation og Broken Hearts Syndrome (pludselig opstået lammelser i hjertet efter voldsomme oplevelser) og gav 3.u lidt faglig opdatering inden for disse felter.

Ny rektor på Gammel Hellerup Gymnasium

I dag kan navnet på den nye rektor på Gammel Hellerup Gymnasium offentliggøres. Et enigt ansættelsesudvalg har indstillet ansættelsen af den 40-årige Bjarne Edelskov Nielsen til bestyrelsen. Bjarne fratræder i samme forbindelse sin stilling som rektor på Fjerritslev Gymnasium i Nordjylland.

Bjarne har siden han forlod folkeskolen haft begge ben solidt placeret i gymnasieverdenen. Først som elev på Vesterhimmerlands Gymnasium, hvor han efterfølgende blev ansat som årsvikar i universitetstiden. Her læste han fagene musik og psykologi.

Efter kandidatgraden i 2006 var han ansat som årsvikar på både Vesterhimmerlands Gymnasium og Fjerritslev Gymnasium, hvorefter han fik fastansættelse i Fjerritslev. Ud over lærerstillingen har karrieren efterfølgende involveret en stilling som uddannelsesleder og efterfølgende rektorstillingen, som Bjarne har siddet i i 4 år.

Bjarne lever sammen med Karina, der er gymnasielærer og sammen har de to børn på hhv. 15 og 18 år.

Bjarne glæder sig til at tiltræde den nye stilling. Med terminologien fra et af hans to fagområder udtrykker han selv: ”Jeg føler lidt jeg går fra at skulle styre et ensemble til skulle styre et helt symfoniorkester. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til en masse nye udfordringer og til samarbejdet med skolens ansatte.”

Bjarne Edelskov Nielsen tiltræder stillingen pr. 1.1.2020 og har første arbejdsdag mandag den 6.1.2020

På Gammel Hellerup Gymnasium glæder vi os til at byde Bjarne velkommen.

 

 

Afskedsreception for Jørgen Rasmussen

Fredag den 25. oktober var der afskedsreception for rektor Jørgen Rasmussen på Gammel Hellerup Gymnasium.

Mange nuværende og tidligere ansatte samt eksterne samarbejdspartnere var mødt op for at sige et officielt farvel til Jørgen.

Der var bl.a. taler af bestyrelsesformand Stig Wall-Gremstrup, rektorkollegaer, lærere samt elevrådsformændene, og det hele blev spundet flot sammen med små taler fra Jørgens nærmest kollega, vicerektor Janni la Cour.  

Ud over taler var er flere musikalske indslag fra elever og lærere samt et videoindslag fra gymnasiets ansatte.

I talerne blev det bl.a. fremhævet, hvordan Gammel Hellerup Gymnasium i Jørgens rektortid har udviklet sig fra et mindre gymnasium med ca. 600 elever til kommunens største med flere end 1000 elever og over 100 ansatte. Jørgen har i sin tid som rektor bl.a. stået for en gennemgående modernisering og renovering af gymnasiet. Med det stigende elevtal satte Jørgen sig også i spidsen for nye store byggeprojekter i samarbejde med arkitekt Bjarke Ingels. Byggeprojekterne efterlader i dag en skole med arkitektur, der vækker international opmærksomhed med bl.a. den nedgravede sportshal.

Alle indslag bar præg af en meget afholdt rektor, der vil blive savnet af ansatte og elever.

Roskilde blev til Rom

Et unikt blik på antikkens kulturskatte

Da mange andre gymnasieelever fejrede overståede eksamener med at tage på Roskilde Festival i sommers, pakkede Johan Hegaard Liborius fra Gammel Hellerup Gymnasium tasken for dykke ned i antikkens Rom med 12 andre danskere.

Gammel Hellerup Gymnasium er et af de få gymnasier i Danmark, der udbyder en ’Klassisk studieretning’ med græsk og latin på højt niveau. Studieretningen giver mulighed for at fordybe sig i byggestene for hele den vestlige civilisations gennem antikken og den græske mytologi samt en indføring i de to klassiske sprog.  For Johan var det den helt rigtige studieretning at vælge, da han her for alvor kunne få lov til at nørde med sin helt store historiske interesse, der også sendte ham til Rom i sommers som en del af GHG’s talentarbejde.

”Klassikerforeningen tilbød at elever med særlige kompetencer og interesse inden for de klassiske fag, kunne komme med på turen, og min lærer Bengerd spurgte, om jeg var interesseret,” fortæller Johan. Afkaldet på Roskilde festival var kort oppe og vende, men Rom og antikken vandt ud fra rationalet om at festivallen også er der næste år, hvor Johan bliver student.

På turen var de 13 elever fra forskellige gymnasier i Danmark og to lærere. Hver morgen startede dagen med undervisning inden for emnerne Pompeji, museologi og romerske gravskikke på det hotel, hvor de alle boede sammen. Efter et undervisningsoplæg tog eleverne ud til de romerske kulturskatte for at se og studere det, de var blevet undervist i.

”I starten var det lidt underligt, fordi jeg ikke kendte de andre på forhånd,” fortæller Johan. ”Men det blev hurtigt rigtig hyggeligt og givtigt både socialt og fagligt. Det var fedt at mødes med nogen, der er lige så passionerede omkring interessen for antikken og historie som mig selv,” fortæller Johan. Efter turen har Johan forberedt et oplæg om ’Pompeji, museologi og romerske gravskikke’, som han holder for resten af sit hold på GHG, så de på den måde også får glæde af turen.

Johan går nu i 3.g på Gammel Hellerup Gymnasium og har været glad for muligheden for at følge den klassiske studieretning.

”Jeg er ikke bange for at sige, jeg er en nørd, inden for det her område, og jeg oplever faktisk, at det giver respekt og inspirerer andre, når man går passioneret op i et område,” fortæller Johan, der har oplevet alle på studieretningen har rykket sig meget siden 1.g: ”Vi har været et mindre hold, hvilket har betydet, der har været enormt meget lærertid til hver enkelt elev. Det er ikke muligt at gemme sig i hjørnet, og derfor har vi alle lært meget. Det lille hold betyder også, at vi er blevet utrolig tætte socialt og har hjulpet hinanden meget.”

Johan har ikke umiddelbart tænkt sig at forfølge sin interesse for antikken på sin videregående uddannelse, men er ikke i tvivl om, at studieretningen har klædt ham solidt på til hans videre studier. ”Det vi beskæftiger os med på den klassiske studieretning er alle de byggesten som hele vores samfund hviler på. Man lærer samtidig at tænke struktureret og systematisk, og dermed er du rustet til at kaste dig over stort set alle andre studier bagefter.”