GHG til ungdommens folkemøde 

Af Nikoline fra 2.f

Valbyparken var torsdag i sidste uge i politikkens tegn, og med alle partier under samme regnfulde himmel, kunne unge mennesker fra diverse uddannelsessteder debattere politik, deltage i diskussioner omkring fx: klimadebatten og få fyldt maven med mad fra hele verden.

I 2.f skulle vi udover at tilegne os ny viden også lave en spørgeskemaundersøgelse. Dette betød, at vi skulle spørge unge om deres vælgeradfærd. Dette er et led i vores arbejdsemne ”politik” – som vi har beskæftiget os med siden skolestart. Mange blev adspurgt og mange overraskende, sjove og gode svar blev modtaget. Vi elever oplevede også stor diversitet i forhold til, unges viden omkring politik. Derudover blev mange fordomme både af- og bekræftet, når det handler om unges potentielle vælgeradfærd.

I boderne kunne man sætte sin viden om menneskerettigheder, fordelingspolitik og velfærdsstaten på prøve. Derudover kunne man høre om politiets arbejde, i forhold til at bekæmpe kriminalitet og slutteligt var der samtaledebat og klimakrisen og dens konsekvenser.

Men ikke kun på pladsen var der mange mennesker. Ude foran pladsen, i et lille vindblæst telt, stod mange nysgerrige mennesker omkring hele valgkampens samtaleemne – Rasmus Paludan. Han havde også denne gang husket sine spydige bemærkninger og 4 civilbetjente.

Dagens program blev afsluttet med 2.f’s deltagelse i en workshop. Her skulle vi fremlægge et politisk forslag og efterfølgende søge opbakning hos så mange ungdomspartier som muligt. Dette var en lærerig og sjov oplevelse, hvor debat, humor og læring var i centrum. Udover viden om det politiske arbejde, var der ved denne workshop også mulighed for at tale med unge og meget engagerede politikere – og måske dette fik nogle elevers politiske hjerte til at banke lidt hurtigere.

GHG 125 år

Gammel Hellerup Gymnasium fejrede sit 125-års jubilæum fredag den 6. september. Præcis 25 år efter 100-års jubilæet.

Det var festdag for alle elever og ansatte med fælles aktiviteter, fest og koncert på skolen.

 Kapsejlads ved Hellerup Strand

En af begivenhederne på selve dagen var en kapsejlads i robåde med rektor Jørgen Rasmussen og tre elever i den ene båd og idrætslærer Troels Birch og tre elever i den anden båd. Dysten fandt sted på Hellerup Strand ved 13-tiden. Hele skolen var samlet på stranden, stemningen var god og der var arrangeret hjem-is til alle.

Fest på skolen

Tilbage på skolen var der dj, food trucks og som en overraskelse kom Leonora Colmor – årets melodi grand prix-vinder – og gav koncert sammen med en af skolens lærere, Ulrich Lauridsen. Leonora gik på GHG sidste år og blev faktisk opdaget som solist til melodi grand prix via en film fra en optræden på skolen. 

Følg med her på siden

I forbindelse med jubilæet er der lavet en ny underside til ghg.dk. Her kan man gå på en gennemgang af GHG’s historie i 125 år, se interview med tidligere elever og læse eller høre tre elevers bud på, hvordan GHG ser ud om 25. år i 2044. Se med her 

Fra skolens side lyder et stort tak for den positive opbakning fra alle lærere og elever – der alle var med til at gøre fejringen rigtig god!

Sprogdag for alle GHG’s 1.g’ere

I dag havde alle GHG’s 1.g’ere besøg af Søren Stochholm fra ’Sprogzonen’. Sprogzonen består af lingvister, der bl.a. tager ud på gymnasier og holder sprog- og retorikdage ”med passion, med humor og vild ild i.”

På formiddagen var der forskellige sjove og nye vinkler på sprog. Sprog som en fællesmenneskelig række lyde, der ikke kun er afhængig af grammatiske systemer, men også er kulturel og relationel. Dette blev bl.a. eksemplificeret ved at lege med ’Google Translate’, som nogle gange rammer overraskende forkert i den digitale oversættelse og udtale fra et sprog til et andet. Dagen bød også på ’sproggymnastik’ og forskellige videnskabelige vinkler på sprog tilsat en god mængde humor.