GHG tager afstand fra ‘puttemiddage’

Der har i denne og sidste uge været debat i medierne om de såkaldte ’puttemiddage’. Arrangementer, hvor ældre elever inviterer yngre elever til middag og fest bl.a. på baggrund af udseende.

Middagene foregår uden for skolerne, hvor eleverne inviterer hinanden hjem privat, og derfor kan det være svært for de enkelte skoler at forhindre det.

Der skal dog ikke herske nogen som helst tvivl om holdningen til den slags arrangementer, som vi som gymnasium tager skarpt afstand fra. Skolen har i flere år gjort en stor indsats for, at denne type arrangementer ikke skal finde sted blandt skolens elever.

Derfor har skolen også i år på et stort forældremøde i juni for nye elever og forældre opfordret til, at man tager en alvorlig snak med sine børn om den slagt traditioner. At man meget gerne forbyder, at de deltager, og at man under ingen omstændigheder lægger hus til. På samme måde har alle elever både modtaget mundtlige og skriftlige advarsler om, at skolen vil sanktionere elever, hvis de medvirker til, at den slags arrangementer finder sted. Sanktionerne vil bl.a. være udelukkelse af alle sociale aktiviteter på GHG. 

Ud over disse løbende klare udmeldinger har skolen i flere år arrangeret såkaldte bogstavmiddage, hvor eleverne spiser sammen på tværs af årgange på skolen. Dette for at skabe nogle inkluderende rammer, hvor eleverne kan lære hinanden at kende på tværs af årgange uden at involvere udvælgelsesritualer eller anden form for ekskludering, der er i direkte modstrid med værdierne og den fremherskende kultur på GHG.

GHG-LIV og hvad man skal forvente

I dag var Frederik og Oliva, der er 4.g’ere, på besøg på Gammel Hellerup Gymnasium for at fortælle alle de nye 1.g’ere om deres erfaringer med tre år på GHG. Snakken handlede om alt fra forventninger, venskaber, de faglige udfordringer og alkoholkultur.

”Vi startede med at lave en ironisk opstilling af ’de populære GHG’ere’ som mange udefra måske forestiller sig, og medierne har været med til at tegne et billede af. Derefter gjorde vi det klart, at de ikke findes. At det vigtige er at turde være sig selv, og at Gammel Hellerup Gymnasium er en stor skole med plads til alle mulige forskellige typer og fællesskaber på krys og tværs,” fortæller Olivia.

“Vi snakkede også meget om det her med at balancere det faglige og sociale i gymnasietiden. At man ikke behøver at forvente at få 12 i alle fag eller gå i panik, hvis man misser en enkelt fest. Vi fortalte, at det gode gymnasieliv for de fleste er, at finde en god balance i at give sig selv lov til at nyde årene, venskaberne osv., men at man samtidig husker at følge med og blive inspireret fagligt uden at forvente, man kan gøre det perfekt i alle fag,” fortæller Frederik.

Gode råd fra Frederik og Olivia var bl.a., at det er meget værdifuldt at melde sig ind i nogle af skolens mange udvalg og deltage i sociale aktiviteter, da det er en rigtig god mulighed for at få forskellige fællesskaber på skolen på tværs af klasser og årgange. Samtidig understregede de, at man ikke skal gå i panik, hvis man ikke lige har fundet sin bedste veninde eller ven i først uge. Mange af de gode oplevelser og venskaber, som i sidste ende giver en god gymnasietid, er noget, der udvikler sig hen ad vejen.

Olivia og Frederik brugte mest deres helt personlige oplevelser af at være elev på Gammel Hellerup Gymnasium og gav mange eksempler på gode og udfordrende oplevelser gennem deres tre år på GHG. Oplægget var ’voksenfrit’ og mange 1.g’ere brugte muligheden for at få stillet en masse spørgsmål om alt fra fester, venskaber og hvad deres bedste oplevelser i gymnasiet havde været.

GHG-samling

Hele gymnasiet var samlet til skoleårets første GHG-samling. Samlingen bød både på fællessang og en varm velkomst fra rektor Jørgen og vicerektor Janni med et stort velkommen og velkommen tilbage til alle skolens elever. Samtidig opridsede de reglerne for god opførsel på en stor skole med mere end 1000 elever. Jørgen fortalte også, at han pr. 1. november desværre stopper som rektor for GHG og går på pension. Derefter var der præsentation af skolens mange udvalg bl.a. elevrådet, traditionsudvalget, medieudvalget, nødhjælpsudvalget og ikke mindst det genoplivede festudvalg (henvendelse til Chris eller Line). Derudover blev der fortalt om den store fejring af GHG’s 125 års fødselsdag den 6. september, hvor der bl.a. bliver kapsejlads mellem lærer og elever. Der mangler stadig et par ro-stærke elever, der kan melde sig hos Andreas. Der blev givet en stor tak til årets tutor-team, der har gjort et stort stykke arbejde for at byde alle de nye 1.g’ere velkommen og give dem en god start på GHG. Sidst blev der lanceret en ny konkurrence, der giver alle klasser på GHG mulighed for at få indflydelse på skolens sociale medier, og samlingen blev afrundet med et flot musikalsk indslag fra 2.m.

Velkommen til GHG

Onsdag den 14. august begyndte mere end 300 1.g’ere på GHG, og torsdag vendte mere end 600 2. og 3. g’ere tilbage efter sommerferien. Vi er glade for at byde alle velkommen og skolen har igen summet af liv og aktivitet.