Onsdag den 23. januar var der de indledende runder i den landsdækkende konkurrence ’SamfundsCup 2019’. Grupper fra både 2. og 3.g repræsenterede samfundsfag på GHG og kom med hver deres samfundsmæssige problemstilling og innovative løsningsforslag under det overordnede tema: Teknologi.

Der var lagt op til en spændende dyst, da syv samfundsfagshold fra 2. og 3. g var samlet for at dyste inden for samfundsfag med løsninger på samfundsproblemer inden for det overordnede emne ’Teknologi’. I bedste X-faktorstil var der linet op med to kompetente dommere, der efter hvert oplæg kom med kommentarer, ros og stillede kritiske spørgsmål. I sidste ende blev der voteret og fundet en vinder, der skal repræsentere Gammel Hellerup Gymnasium ved regionsfinalen i samfundscup på Øregård Gymnasium.

Vinderne af årets GHG SamfundsCup blev Sahar, Nikoline og Maria fra 3.i.  De har udviklet en app under navnet ’Kvote 2 – easy.’ Der skal gøre det nemmere at søge ind på kvote 2 på videregående uddannelser. Ud over en finaleplads har de tre piger vundet billetter til GHG’s store gallafest i foråret.

Andenpladsen gik til en nyheds-app for unge og tredjepladsen gik til en app med titlen ’feel at home – not alone’.

 Stort tillykke!

Dommerpanelet bestod af:  Provst Peter Birch, Mette Marie Lydert Brorson fra Computerfirmaet Lenovo og Anders la Cour professor på CBS.