Flot bogudgivelse

Stort tillykke til GHG’s historie- og idrætslærer Kim Frandsen, der i går udgav det imponerende værk “Færingesagaen – en anderledes Nordens historie”. Udgivelsen blev fejret ved en flot bogreception på forlaget Frydenlund.

Kim har lagt et imponerende arbejde i bogen og forlaget skriver bl.a.: “Bogen er en ny og moderne udgivelse af Færingesagaen, en af de ældste og vigtigste islandske sagaer. Lektor Kim Frandsen gennemgår de nyeste resultater inden for forskningen, og han formår at omskrive Nordens historie samt vores viden om de danske konge- og stormandsslægter.”

Løvens hule i samfundsfag

Onsdag den 23. januar var der de indledende runder i den landsdækkende konkurrence ’SamfundsCup 2019’. Grupper fra både 2. og 3.g repræsenterede samfundsfag på GHG og kom med hver deres samfundsmæssige problemstilling og innovative løsningsforslag under det overordnede tema: Teknologi.

Der var lagt op til en spændende dyst, da syv samfundsfagshold fra 2. og 3. g var samlet for at dyste inden for samfundsfag med løsninger på samfundsproblemer inden for det overordnede emne ’Teknologi’. I bedste X-faktorstil var der linet op med to kompetente dommere, der efter hvert oplæg kom med kommentarer, ros og stillede kritiske spørgsmål. I sidste ende blev der voteret og fundet en vinder, der skal repræsentere Gammel Hellerup Gymnasium ved regionsfinalen i samfundscup på Øregård Gymnasium.

Vinderne af årets GHG SamfundsCup blev Sahar, Nikoline og Maria fra 3.i.  De har udviklet en app under navnet ’Kvote 2 – easy.’ Der skal gøre det nemmere at søge ind på kvote 2 på videregående uddannelser. Ud over en finaleplads har de tre piger vundet billetter til GHG’s store gallafest i foråret.

Andenpladsen gik til en nyheds-app for unge og tredjepladsen gik til en app med titlen ’feel at home – not alone’.

 Stort tillykke!

Dommerpanelet bestod af:  Provst Peter Birch, Mette Marie Lydert Brorson fra Computerfirmaet Lenovo og Anders la Cour professor på CBS.

Stor musical på GHG en succes

En pige sender et nøgenbillede af sig selv til en dreng, og pludselig er det blevet spredt til hele skolen. Elever fra Gammel Hellerup Gymnasium tager fat i virkelighedens teenageproblemer.
 
Den 30. og 31. januar løb musicalen “Girls Like That” af stablen. Måneders hårdt arbejde kulminere med band, sangere, skuespillere og dansere, der i samarbejde viste deres talenter i deres egen version af Evan Placeys engelske drama. Teknikere, kostumefolk, scenografer og PR har arbejdet på højtryk for også at få alt bag scenen klar og mere end 100 elever har i månederne op til, været fælles om at få den imponerende forestilling op at stå.

GHG-elever afslutter ‘Akademiet for Talentfulde Unge’

Torsdag den 17. januar modtog Alexander Drost Zornig fra 3.y, Helena Wielandt fra 3.e, Peter Tvedskov Bille fra 3.x og Rebecca Mai Nierich fra 3.w på GHG diplomer for deres medlemskab på Akademiet for Talentfulde Unge. Det skete ved et festligt arrangement på Roskilde Katedralskole.

Eleverne har være på akademiet i fire semestre, og har tilegnet sig mange nye kompetencer i kraft af akademiets foredrag, workshops, virksomheds- og universitetsbesøg mv.

Eleverne fra GHG har også været på camps i både ind- og udland.

Helena Wielandt fra GHG har gjort en ekstraordinær indsats for akademiet og holdte derfor årets elevtale, hvilket er men meget stor ære.

 

Gik du glip af orienteringsaftenen?

Gik du glip af orienteringsaftenen tirsdag den 15.?

Se velkomsten i skolens miljøhal her

Du kan læse mere om at starte på GHG under fanen ‘kommendene elev’, hvor du også kan læse om skolens forskellige studieretninger.

Du er altid velkommen til at henvende dig med spørgsmål til skolens kontor på

Tlf.: 45 11 51 51

Mail: adm@ghg.dk

 

Tak til alle besøgende ved vores orienteringsaften

Tirsdag den 15. januar åbnede GHG dørene til den årlige orienteringsaften. Her kunne gymnasiesøgende unge og deres forældre komme og se skolen, møde skolens lærere og elever og hører om de forskellige studieretninger. Der var også rig mulighed for at se skolens faciliteter og bl.a. få en smagsprøve på den årlige musical, GHG’s musikliv, kemiforsøg og meget mere.

Vi vil gerne sige tak til alle de mange gæster. Det var en stor fornøjelse at tage imod jer, og vi håber, alle fik et indtryk af gymnasiet og svar på eventueller spørgsmål. Ellers er man altid velkommen til at henvende sig til skolens kontor på adm@ghg.dk.