Konflikt eller aftale?

Der er mange spørgsmål vedrørende den mulige konflikt. Derfor har rektor Jørgen Rasmussen i dag udsendt en mail til alle skolens forældre og elever.

Kære forældre i 1.g, 2.g og 3.g – samt alle elever

Som bekendt er der risiko for, at der udbryder konflikt mellem offentlige ansatte og de offentlige arbejdsgivere. GHG er i lighed med de øvrige gymnasier i Gentofte udtaget til at blive ramt af en lærerstrejke fra den 4. april, og bl.a. i konsekvens af dette har staten varslet lockout fra den 10. april.

Jeg tror, vi alle håber, at det lykkes parterne at nå hinanden, og at vi dermed undgår en besværlig konflikt. Forligsmanden har også mulighed for at udsætte konflikten i op til en måned, og dermed er vi fremme ved primo maj.

En særlig udfordring er, at der i april er fire planlagte sprog- og studierejser, som risikerer ikke at blive til noget. Vi har udsendt særskilt besked om dette til de berørte elever. Jeg har dog stadig stor tiltro til, at de bliver gennemført.

Hvis konflikten skulle komme, vil der kun være ganske få tilbage på skolen, som kan fortsætte deres arbejde. Fra den 4. april vil lærerne strejke, og fra den 10. april vil lockouten ramme de fleste øvrige ansatte. Hvis der kommer en lockout, vil der være seks ansatte i stabe (pedeller, kontor m.v.) samt fem ledere på arbejde. Konkret betyder det, at næsten al undervisning vil blive aflyst, bortset fra tre hold, som vil blive undervist af de tre ledere, som har undervisning. Der er tale om følgende hold: 1f tysk, 1fh idræt og 2k historie. Øvrige elever vil have adgang til skolen i konfliktperioden, hvis de ønsker det.

Mht. spørgsmål om aflyst undervisning, eksamen m.m., så er det for tidligt at sige noget om dette på nuværende tidspunkt. Undervisningsministeriet har i øvrigt oprettet en særlig hjemmeside om OK 18 www.uvm.dk/ok18. Her kan man finde svar på forskellige rejste spørgsmål.

Påsken står for døren, selvom kulden ikke helt vil slippe sit tag. Jeg vil ønske alle en god påskeferie og håbe på, at vi har en løsning efter påske, så vi kan bruge tiden på noget andet.

Venlig hilsen

Jørgen Rasmussen

Rektor

 

X-factor i samfundsfag

I dag var der de indledende runder den landsdækkende Samfundscup 2018. Grupper fra både 1., 2. og 3.g repræsenterede samfundsfag på GHG og kom med hver deres samfundsmæssige problemstilling og innovative løsningsforslag under det overordnede tema: Sammenhængskraft.

 Der var lagt op til en spændende dyst, da alle samfundsfagshold fra 1., 2. og 3. g var samlet for at dyste inden for samfundsfag med løsninger på samfundsproblemer inden for det overordnede emne ’Sammenhængskraft’. I bedste X-faktorstil var der linet op med tre kompetente dommere, der efter hvert oplæg kom med kommentarer, ros og stillede kritiske spørgsmål. I sidste ende blev der voteret og fundet en vinder, der skal repræsentere Gammel Hellerup Gymnasium ved regionsfinalen i samfundscup.

Vinderne af årets GHG Samfundscup blev Caroline, Sofie, Alberte, Therese og Amanda fra 3.f.  De har udviklet en GIVE&TAKE app, med fokus på at formindske forureningen i forhold til tøjspild. App’en tager udgangspunkt i, at befolkningen skal fokusere mere på recycling og kan få rabatter i udvalgte tøjbutikker, hvis de indleverer deres brugte tøj.

Det er ikke kun en finaleplads pigerne har sikret sig med deltagelsen i Samfundscup. De har kontaktet Gentofte Kommune og er nu inviteret til et møde om et muligt samarbejde. Til mødet skal de snakke om en mulig realisering af app’en, så alle gentofteborgere måske snart få glæde af den gode idé.

”Det har været en rigtig sjov oplevelse at være med i Samfundscup. Vi har lært at tænke innovativt og fundet ud af, hvad der skal til for at realisere en innovativ ide. Samfundscup har givet os en god mulighed for at snakke med eksperter og med feedback fra dommerne, ser vi nu en mulighed for at realisere vores idé,” fortæller Amanda fra 3.f.

 Stort tillykke!

Dommerpanelet bestod af: Anders la Cour professor på CBS, Mette Marie Lydert Brorson fra Computerfirmaet Lenovo, Peter Birch Provst ved Gentofte Provsti og medlem af bestyrlsen fra GHG.
Sådan fungerer app’en På app’ens forside kan man se en oversigt over de virksomheder, som har valgt at indgå i et samarbejde med GIVE&TAKE. Derudover vil der i app’en være et kort, hvor man kan se placeringer for adskillige hotspots, hvor tøjet kan indleveres. Heraf samler man sit brugte tøj og indleverer det på et af de valgte hotspots, som i dette tilfælde er de tilmeldte tøjbutikker. Kravet til indlevering af tøjet er på mindst 2 kg. Når sækken er indleveret, registreres det antal kilo, som er blevet afleveret i butikken, og derefter modtages en rabatkode på vedkommendes profil på GIVE&TAKE app’en. Denne rabatkode har en værdi på 10% hvis indlevering af tøj ligger på 2-5 kg og ligeledes en rabatkode på 15%, hvis indlevering af tøj er på 5 kg eller derover. Kunden kan bruge denne rabatkode på sit næste køb i en af de tøjbutikker, som indgår i samarbejdet.

Læs mere om samfundscup her

Forældre på GHG

Der afholdes forældrekonsultation i 1.g på GHG. Til konsultationen kan forældre møde deres søns eller datters faglærer, spørge ind til trivslen i klassen, fagligheden og få stillet konkrete spørgsmål om skolegangen på GHG.

På Gammel Hellerup Gymnasium gør vi meget ud af dialog med og information til elevernes forældre med særlig stor vægt på 1.g. Vi inviterer til forskellige orienteringsmøder, til samtaler omkring valg af studieretning osv. Forældre kan også altid tage en snak med elevens tilknyttede studievejleder, hvis der er behov for det.

Tak for ansøgningerne

Tak for de mange ansøgninger om optagelse på Gammel Hellerup Gymnasium i skoleåret 2018/19. Vi glæder os til at byde mange af jer velkommen på GHG. I år har vi mulighed for at optage langt de fleste, som har søgt os. Det bliver således kun et meget lille antal, som vi i første omgang må tilbyde at blive skrevet på en venteliste.

Reglerne er imidlertid sådan, at hvis man ikke kan optage alle i første omgang, så er vi forpligtet til kun at sende et kvitteringsbrev for modtaget ansøgning. De gymnasier, der har plads til alle ansøgere, kan derimod sende et egentligt optagelsesbrev med det samme.

I forbindelse med optagelsen på gymnasiet ser den kommende periode ud som følger:

  • 7. marts: Du har fået en kvitteringsskrivelse fra GHG, hvis du har søgt om optagelse hos os
  • 21. og 22. marts: Vi holder UPV (uddannelsesparathedsvurderinger) for de ansøgere, der ikke er erklæret uddannelsesparate. Du får særskilt besked fra os.
  • 16. maj: Du får besked fra GHG, hvis du er blevet optaget hos os
  • 25. juni: Vi holder møde for nye elever og forældre