Talentudvikling

Gammel Hellerup Gymnasium startede i efteråret et nyt samarbejde med Junior Talent ØST. Samarbejdet er et led i GHGs omfattende talentaktiviteter.

I dag indtog en gruppe 8. klasser fra grundskolerne rundt omkring Gammel Hellerup Gymnasium fysiklokalet. De var til undervisningsdag i programmet ’Junior Talent’, hvor særligt dygtige elever igennem halvandet år skal undervises i en lang række fag på gymnasieniveau.

Formålet med programmet er, at give de elever der savner udfordringer i hverdagen mulighed for at udvikle sig på et højere fagligt niveau og blive inspireret til deres fremtidige valg af uddannelse.

Vi besøgte de unge talenter, mens de bl.a. var i gang med diskutere Stive Hawkings teorier om sorte huller. Det er 6. gang, eleverne besøger GHG, og de har tidligere bl.a. prøvet kræfter med kemi, biokemi, matematik og samfundsfag.

”Det har været rigtig spændende,” fortæller Xenia, der til daglig går i 8. klasse på Bernadotteskolen. ”Niveauet er meget højere, end jeg er vant til, hvilket er rigtig godt, da jeg tit synes, det bliver lidt for let i undervisningen til daglig. Lærerne har gjort et rigtig stort indtryk, og undervisningen har været meget varieret,” fortæller Xenia, der gerne vil på gymnasiet efter 9. klasse.

Dagens undervisere har været Jens Sveistrup og Frode Peulicke. ”Det har været fantastisk at undervise i dag,” fortæller Frode. ”Eleverne har været utroligt interesserede og dygtige. De kan modtage undervisning på et overraskende højt niveau og stille mange gode og relevante spørgsmål til undervisningen.”

På GHG glæder vi os til snart at byde eleverne velkommen igen og følge dem gennem resten af programmet, der samlet varer halvanden år.

Kort om Junior Talent

Hovedparten af aktiviteterne vil blive afholdt på Gammel Hellerup Gymnasium, men samtidig vil der være besøg hos andre retninger (HTX og HHX), virksomheder mv. Forløbet starter i 8. klasse og fortsætter til juletid i 9. klasse. Junior talent er en del af ’Akademiet for talentfulde Unge’.