Museumsinspektør står for historiefortælling på GHG

Jakob Seerup er en af dem, der ved allermest om flådens afgørende betydning for Danmarkshistorien. Han er bl.a. museumsinspektør og forsker i flådens historie, og for nylig holdte han foredrag for mere end 100 1.g’ere på GHG om emnet.

Når man skal forstå Danmarks historie, spiller den danske flåde en helt central rolle. I et land omgivet af vand har flåden haft en afgørende betydning for både handelsmuligheder, forsvar og krigsførelse. En af de førende eksperter på området er Jakob Seerup, der til daglig er museumsinspektør på Statens Forsvarshistoriske Museum og har skrevet ph.d.-afhandling om den danske flåde i 1700-tallet.

Flåden spillede bl.a. en helt særlig rolle i kolonitiden, og dette blev mere end 100 1.g’ere klogere på, da Jakob Seerup gæstede GHG i forbindelse med deres AT2 forløb. Har fortalte bl.a., hvordan flåden har spillet en helt central rolle i beskyttelse af de danske handelsveje, blev jagtet af pirater i Caribien og havde en afgørende betydning for Danmark som kolonimagt.

Fakta

Jakob Seerup er uddannet cand. mag. i historie og forhistorisk arkæolog fra Københavns Universitet i 2001, skrev 2008-10 ph.d.-afhandling om den danske flåde i 1700-tallet også ved Københavns Universitet. I dag er han museumsinspektør på Statens Forsvarshistoriske Museum. Han har publiceret en række artikler og bidraget til bøger primært om dansk marinehistorie i 1700-tallet. Han er lige nu aktuel med bogen ”For Danmark og Flaget”.