GHG-elever skal undervise i digital dannelse

I næste uge sender Gammel Hellerup Gymnasium syv elever på uddannelse i Gentofte Kommune. De skal kombinere deres indgående viden om unges liv på de sociale medier med en uddannelse, der ruster dem til at vejlede andre unge i brugen af sociale medier og digital dannelse.

Det er Gentofte Kommune, der står bag initiativet ’Det digitale Ungekorps’, hvor gymnasieelever gennem et to-dags uddannelsesprogram, skal klædes på til hjælpe kommunens 9. klasser med at begå sig på nettet.

"Vi bruger jo de sociale medier rigtig meget hver eneste dag, og jeg glæder mig meget til at blive endnu klogere på området,” fortæller Ida Pihl fra 1.w, der er en af de elever fra Gammel Hellerup Gymnasium, der deltager.

”Det er vigtigt at være opmærksom på, hvornår ens adfærd på de sociale medier kan ende med at bide sig selv i halen,” supplerer Jeppe Götzshe, der går i klasse med Ida og også bliver en del af det kommende ungdomskorps.

Jakob Soja, der også skal afsted, forklarer hvordan man som ung næsten får alle nyheder, læser om arrangementer og kommunikerer på de sociale medier. ”Det fylder rigtig meget i hverdagen,” fortæller han: ”Jeg regner med, selv at få rigtig meget ud af at deltage – og et nyt perspektiv på brugen af sociale medier. Så bliver det spændende at formidle det videre til andre.”

Jeppe og Ida mener begge, at det er en rigtig god idé, at det er unge, der underviser andre unge, hvilket er et af de bærende elementer i det nye ungdomskorps: ”Vi er jo kun ca. et år ældre end dem, vi skal formidle til. Jeg tror, det virker rigtig godt. Vi bruger nettet på samme måde og kender hinandens verden,” forklarer hun. ”Så hører man ofte også lidt mere efter, når det er andre unge, der fortæller, end når det er voksne,” afslutter Jeppe.

Ungdomskorpset falder rigtig godt i tråd med de mange aktiviteter på GHG, der har været omkring digital dannelse i løbet af året og som fortsætter i foråret. Vi glæder os til at følge eleverne videre på deres vej til at blive en del af det nye Digitale Ungdomskorps i Gentofte Kommune.

Fakta

Uddannelsesdagene er 7. og 8. februar 2017. Uddannelsen indeholder oplæg og workshops, og eleverne skal selv være med til udvikle det relevante materiale som andre unge skal arbejde med. 

På billedet ses Jacob, Ida og Jeppe