Et nyt hold spirer er klar til at forske

Så er der et nyt hold forskerspirer på otte elever klar til at prøve kræfter med forskning. De har selv valgt deres forskningsprojekt, og skal nu i gang med at finde en forsker at samarbejde med.

I disse dage mødes GHG’s nye Forskerspirere og gør sig klar til det store københavnermøde, der finder sted efter påske. Her skal de mødes med omkring 250 andre forskerspirer og få en masse faglige input og lære hinanden bedre at kende. I år har GHG hele otte forskerspirer: et antal, der formentlig placerer skolen helt i toppen af landets gymnasier.

Alle otte har nu fået godkendt deres projekt og er i fuld gang med at finde den forsker, der skal hjælpe dem med at forvandle idé til forskning.

Projekt Forskerspirer er en konkurrence for elever med et særligt stort fagligt engagement og potentiale. Deltagerne får mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt i samarbejde med en etableret forsker.

Gammel Hellerup Gymnasium har elever, der både repræsenterer humaniora, samfundsvidenskab, sundhedsvidenskab og naturvidenskab.

De otte forskerspirer er:

Andreas Sandfeld Hansen, 2f: Vil undersøge, hvor stor indflydelse enkeltpersoner har på udviklingen af krige. Var 2. Verdenskrig eksempelvis blevet til noget, hvis Hitler var blevet slået ihjel i 1930’erne? (ikke på billedet)

Daniel Bekesi, 2h: Vil undersøge unges opfattelse af viden i relation til deres brug af internettet som informationskilde. Der sættes fokus på, hvilken betydning det har for samfundsudviklingen, hvis unge ikke lærer at forholde sig kritisk til sande og falske informationer gennem uddannelse.

Emma Emilie Nobert, 2b: Vil undersøge begrebet ’fake news’, og hvilken rolle de spiller i den liberale verdensorden, hvor populisme bliver mere og mere udbredt.

Julie Hetland Bülow, 2b: Vil undersøge, hvordan man kan udvikle arkitektur, der er bæredygtigt og naturbevarende.

Karoline Jacoby, 2w: Vil undersøge, hvordan sult hos en gravid kvinde påvirker fosteret og det fødte barns liv. Ønsker at sætte fokus på, hvordan man kan forebygge og behandle skader fra sult.

Simon Elleholm 2f: Vil undersøge, hvordan man kan skabe optimale rammer for personer med diagnoser som autisme, ADD og lignende, så deres særlige intelligens udnyttes samtidig med, at der tages højde for deres sociale begrænsninger.

Sofie-Louise Feentved Ødum, 2w: Sætter fokus på problemet med multiresistente bakterier i forhold til brugen af antibiotika i behandling og fødevarer. Ønsker at undersøge, hvordan antibakterielle stoffer i eksempelvis ingefær, hvidløg og honning kan bruges som alternativ.

Victor Lorentzen, 2x: Vil undersøge, hvordan spektre og intensitet i lys påvirker arbejdsevne, motivation og den mentale tilstand.