Det Digitale Ungdomskorps i aktion

I denne uge har GHG’s Digitale Ungdomskorps for første gang stået over for en folkeskoleklasse for at fortælle om digital dannelse. Det Digitale Ungdomskorps på GHG består af syv elever, der har været på en uddannelse i Gentofte Kommune, hvor de har lært at fortælle andre unge om sociale medier, hvad man skal passe på, og hvilke regler der findes.

I 8. klasse på Bernadotteskolen var der fuld opmærksomhed, da elever fra GHG’s Digitale Ungdomskorps fortalte om regler, lovgivning og egne erfaringer med sociale medier. Eleverne brugte bl.a. deres egen mobil flittigt til at stemme om en lang række spørgsmål som ungdomskorpset havde forberedt.

Eleverne skulle også ”stalke” en af ungdomskorpsets medlemmer og fortælle, hvilket indtryk de fik af ham eller hende ud fra deres profiler på Facebook. Sociale Medier handler i høj grad om iscenesættelse og mindre om et nuanceret billede af virkeligheden, hvilket er vigtigt at erkende som ung i dag.

”Det var rigtig motiverende og relevant og ikke kedeligt på et eneste tidspunkt,” fortalte Frigg fra 8. klasse bagefter. ”Det virkede rigtig godt, at det er andre unge, der fortæller om det,” supplerede hendes klassekammerat Signe. ”Det er meget bedre, end hvis det er en voksen, der står og fortæller. Vi er meget mere på samme niveau og bruger de sociale medier på samme måde,” forklarer hun.

Ungdomskorpset var også tilfredse oven på dagens session og skal bl.a. videre på Hellerup Skole og Tranegårdsskolen.

Det Digitale ungdomskorps består af Jeppe Götzsche 1w, Jakob Soja 1h, Oscar Tao 1h, Marie Wivel 1u, Magnus Hvidsteen 1u, Silke Larsen 1u og Johanne Kock 1w.